Fakultet dramskih umjetnosti, 17.09.2019

Na Fakultetu dramskih umjetnosti  deset budžetskih mjesta na specijalističkim studijamaNa Fakultetu dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore na studijskim programima Režija i Produkcija biće ukupno 10 mjesta i to po pet mjesta na oba programa. Svih deset mjesta biće finansirani iz budžeta.

To je saoImagepštila prodekanica za nastavu Fakulteta dramskih umjetnosti Jovana Bojović.

„Na studijskom programu Režija studenti će biti u prilici da izaberu Pozorišnu režiju, Filmsku režiju, TV režiju, i Dokumentarni film. Na Produkciji izborne oblasti su: Savremena filmska, Radio, TV kao i Pozorišna produkcija. Pravo upisa na specijalističke studije, na Fakultetu dramskih umjetnosti, imaju studenti sa bečelor diplomom iz određenih oblasti umjetnosti“, objasnila je prodekanica Bojović.

Na ovom stepenu studija našeg Fakulteta, dodaje ona, studenti će imati prilku da se  teorijski i praktično detaljnije upoznaju sa umjetničko-estetskim, tehničko-tehnološkim,  i organizaciono-produkcionim aspektima predprodukcije, produkcije i postprodukcije umjetničkog djela.

„Takođe, steći će usko stručne vještine osmišljavanja i koordiniranja umjetničkih i  tehničko-tehnoloških aspekata rada na filmu, televiziji i pozorištu“, kazala je Bojović

Ona očekuje da će, kao i prethodnih godina, najbolji studenti, nakon završenih osnovnih studija, nastaviti obrazovanje na specijalistikim studijama. 

 

https://www.cdm.me/drustvo/na-fakultetu-dramskih-umjetnosti-deset-budzetskih-mjesta-na-specijalistickim-studijama/

https://portalanalitika.me/clanak/345658/na-fakultetu-dramskih-umjetnosti-deset-budzetskih-mjesta-na-specijalistickim-studijama

https://www.vijesti.me/vijesti/drustvo/na-fdu-deset-budzetskih-mjesta-na-specijalistickim-studijama

 

Broj posjeta : 553