Uspjeh serije Grudi u Seulu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Rediteljka Marija Perović, profesor na Fakultetu dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, nedavno se vratila iz Seula, gdje joj je, za seriju Grudi, uručeno Specijalno priznanje žirija u kategoriji Mini serija na 14. Seoul International Drama Awards 2019, najprestižnijem i najvećem svjetskom televizijskom festivalu.

Riječ je o nesumnjivo najznačajnijem međunarodnom uspjehu jedne dramske serije sa prostora Crne Gore i cijelog regiona u posljednjih nekoliko decenija. Na ovom prestižnom festivalu prijavljeno je 270 ostvarenja iz 61 zemlje, od toga 128 u kategoriji Mini serija.

Podsjećamo, u pitanju je serija u produkciji Meander Filma i RTCG i distribuciji beogradske kuće Visionary Thinking.

Na osnovu serije Grudi napravljen je i film, po scenariju Vladislave Vojinović i Marije Perović, koji je imao uspješnu premijeru na festivalu u Herceg Novom i očekuje se da uskoro stigne u bioskope.

Jednu od glavnih uloga u seriji igra Dubravka Drakić, takođe profesorica na FDU, koja je, zajedno sa Marijom Perović, i producentkinja filma.

U seriji glumi i profesor Branimir Popović, kao i nekadašnji naši studenti  Jelena Đukić, Branka Femić Šćekić, Ivona Čović, Marija Đurić, Ana Vučković, Miloš Pejović, Dušan Kovačević, Branka Stanić, Jovan Krivokapić, Omar Bajramspahić, Jovan Dabović i Vukan Pejović.

Reditelj Dušan Kasalica, saradnik u nastavi na FDU, bio je izvršni producent ovog projekta, a u snimanju serije i filma “Grudi” učestvovali su takođe nekadašnji i sadašnji naši studenti - pozorišni reditelj Zoran Rakočević, filmski reditelji Nikola Vučinić i Ivan Čojbašić, kao i producenti Jelena Šoškić i Bane Žugić.

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.