Dokumentarni film studentkinje Fakulteta dramskih umjetnosti nagrađen na Balkan film marketu u Tirani




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na ovogodišnjem  Balkan film marketu, u okviru programa Pich Balkan, nagradu Best Documetary Pitch osvojio je film Đina, rediteljke Sare Stijović, studentkinje specijalističkih studija na Fakultetu dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore.

Treće izdanje Balkan film marketa održano je od 2. do 6. oktobra 2019. u Tirani. Albanski, regionalni i evropski filmski profesionalci bili su učesnici ovog filmskog događaja, na kojem su imali priliku da razmijene iskustva i dogovore nove saradnje kroz panel diskusije, okrugle stolove, prezentacije, sastanke i otvaranje mogućnosti za promociju i finansiranje projekata, uz istraživanje uslova za prodaju i distribuciju.

Filmski centar Crne Gore je bio partner Balkan film marketa, koji se i ove godine bavio razvojem filmskih projekata, posebno kroz programski segment Pitch Balkan.

Za učešće u ovom programu  je bilo selektovano 15 projekata, od kojih 3 crnogorska: projekat The Bay/Zaliv, reditelja Draška Đurovića i producenta Predraga Karla Kalezića, projekat Face of Honor/Djeca, reditelja Nikole Vukčevića i producenta Milorada Radenovića, kao i pomenuti dokumentarni projekat Đina, rediteljke Sare Stijović i producenta Branimira Žugića, koji je osvojio nagradu Pitch Balkan 2019 – Best Documetary Pitch.

 

http://fccg.me/zavrseno-trece-izdanje-balkan-film-marketa-u-tirani/?fbclid=IwAR0l6GpZ-RWKDwPdx6xx-jrtQ5Hbb_1C7yVYtcLFutqvrHXxGygHxzmCQyE

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.