Na festivalu Filmski front Milica Šćepanović osvojila nagradu za najbolju glumicu, ulogom u filmu Praskozorje




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na upravo završenom 17. Međunarodnom festivalu kratkometražnog filma Filmski front, održanom u Novom Sadu, nagrada za najbolju glumicu pripala je Milici Šćepanović za film Praskozorje, reditelja Andrije Mugoše.

Sedamnaesto izdanje Filmskog fronta, festivala koji se bavi  njegovanjem autorskog izraza i afirmisanjem nezavisne pro

Image

dukcije, popularizacijom kratkog metra, ali i edukacijom mladih, održano je od 24. do 27. oktobra 2019. godine, a posljednjeg dana festivala, u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada, dodijeljene su nagrade najboljima. U međunarodnoj konkurenciji ubjedljivu pobjedu je odnio film Nanosophobia, autora Rakesh Saina, iz Indije, koji je osvojio najviše glasova festivalske publike, dok je film Jesenji valcer, Ognjena Petkovića, osvojio nagradu u okviru Srbija/region selekcije, a odluku je donio tročlani žiri u sastavu - Aleksandra Milovanović, Katarina Todorović i Ivana Todorović. Priznanje za najbolju glumicu pripalo je Milici Šćepanović u filmu Praskozorje, reditelja Andrije Mugoše, a za najbolju montažu Milini Trišić za film Neputovanje, rediteljke Ane Nedeljković i reditelja Nikole Majdaka mlađeg. Specijalno prizanje za najbolju kameru dobio je Aleksa Borković za film Bambilend, reditelja Danila Stanimirovića, a specijalno priznanje za najbolju režiju dodijeljeno je Nikoli Stojanoviću, autoru filma Mi smo videli leto.

Glumica Milica Šćepanović je prošle godine diplomirala na Fakultetu dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore (u klasi prof. Branimira Popovića), a reditelj Andrija Mugoša je student specijalističkih studija. Film Praskozorje nastao je kao njegov završni ispitni rad na osnovnim studijama FTV režije (mentor - prof. Marija Perović, saradnik - Dušan Kasalica) i odmah počeo da zavrjeđuje pažnju filmskih stručnjaka. Podsjećamo, na nedavno održanom Ravno Selo Film Festivalu, ovaj film osvojio je plaketu Prvi metar - nagradu za najbolji kratkometražni omladinski film.

 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.