Andrija Rašović, najbolji student Fakulteta dramskih umjetnosti za studijsku 2019/20. godinu




Andrija Rašović, najbolji student Fakulteta dramskih umjetnosti za studijsku 2019/20.  godinu

Student Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore, na smjeru Film i mediji, Andrija Rašović (9.92) proglašen je za najboljeg studenta svog fakulteta za tekuću studijsku godinu 2019/20.

Sa njim smo razgovarali O putu do postizanja cilja, zalaganjima, aktivnostima na fakultetu, motivaciji, planovima za budućnost u profesionalnom smislu i savjetima za buduće kolege.

„Za mene svaka nagrada predstavlja činjenicu da je moj trud prepoznat, i kao takav jeste i dodatna motivacija za dalji rad. Smatram da čovjek kada dobije nagradu treba na nju da gleda kao na  tačku u životu u kojoj se sebi postavlja pitanje kako biti još bolji i uspješniji nakon toga“, kazao je Andrija.

On kaže da za postizanje navedenog uspjeha nije bilo odricanja u nekoj većoj mjeri. „Sa ovim fakultetom uplovio sam u stvari koje ranije nisam poznavao ili sam ih poznavao površno, i svaki dan na fakultetu bio je prilika da se nauči nešto novo. Jedino odricanje koje bih možda naveo jeste činjenica da studirajući na nekom od umjetničkih fakulteta, čovjek neprestano treba da gura sebe van zone komfora i da konstantno bude bolji nego što misli da jeste“, dodao je student.

Kada je riječ o aktivnostima na Fakultetu dramskih umjetnosti kojima se bavio, a pomogle su u sticanju određenih znanja i vještina, Andrija pominje praktični rad, ističući snimanje filma, koje je kako kaže, bila kruna raznih iskustava jer se tada sva znanja i poznanstva koja steknete tokom studija ispoljavaju tu.

„Ono što je meni naročito drago iskustvo koje sam stekao na fakultetu, jeste svakodnevni kontakt sa kolegama i profesorima i komunikacija koja vas, opet, dovodi to toga da postanete bolji nego što mislite da jeste. Takođe, teorijski rad – pisanje eseja, seminarskih radova, studija slučaja i ostalog pomoglo mi je da razmišljam o svojoj struci i na taj način, obogaćujući svoja praktična znanja“, rekao je on.

Andrija kaže da nije čovjek koji postavlja sebi ciljeve i pravi planove na duže staze. Govori da je trenutno fokusiran na završni rad za ovu godinu i time želi da sebi otvori polja za alternativne vidove stvaralaštva.

„Budućim studentima poručujem da budu otvoreni za kritike, i da svaka nova generacija studenata nosi nešto novo, nešto lijepo sa sobom. Živimo u dinamičnim civilizacijskim tekovinama, i mi kao stvaraoci imamo dužnost da idemo u korak sa vremenom. Jako je bitno da čovjek u doba masovnog stvaralaštva pronađe svoju nišu“, završava Andrija.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.