Uspješna saradnja sa Filmskim centrom Crne Gore unaprijedila kvalitet nastave na FDU




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Potpisivanjem sporazuma o saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore, na Fakultetu dramskih umjetnosti najavljen je značajan pomak u kvalitetu obrazovnog procesa u oblasti filmske umjetnosti. Već nakon par mjeseci, sa zadovoljstvom uočavamo da su očekivanja bila opravdana, te da uspješno započeta saradnja osjetno doprinosi unapređenju kvaliteta nastave.

Naime, studentima Fakulteta dramskih umjetnosti su, u ovoj studijskoj godini, značajno poboljšani uslovi za stvaranje ispitnih filmova, a prvim rezultatima već svjedočimo. Studenti uveliko, i sa velikim elanom, snimaju svoje filmske radove, a neki od njih su već u završnoj fazi.

Film  IDIOT, u režiji Sare Stijović, trenutno je u fazi postprodukcije (u filmu igraju Dubravka Drakić, Ivana Mrvaljević Sanja Vujisić i Đorđije Tatić), kao i film PALINDROM, Tamare Kadović, a film  VELIKA DOSTIGNUĆA, studenta  Nikole Vučinića, nalazi se u fazi produkcije. Nedavno je završeno snimanje ispitnog filma ELLA, studentkinje Esme Sarić, a uskoro se očekuje i realizacija ispitnog rada njenog kolege Andrije Mugoše.

Sudeći po odabiru tema, kojima se studenti bave u svojim filmovima, možemo očekivati nekoliko veoma zanimljivih filmskih priča, a znajući koliko su naši studenti posvećeni stvaralačkom procesu, ne sumnjamo da će one biti kvalitetno realizovane.

Sa nestrpljenjem iščekujemo premijerne projekcije ispitnih filmova i sa njima još jednu potvrdu kvalitetnog rada na Fakultetu dramskih umjetnosti, čijem poboljšanju značajno doprinosi saradnja ostvarena sa Filmskim centrom Crne Gore.  



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.