Na Fakultetu dramskih umjetnosti u toku onlajn konsultacije sa novim kandidatima za upis




Na Fakultetu dramskih umjetnosti u toku onlajn konsultacije sa novim kandidatima za upis

Na Fakultetu dramskih umjetnosti u toku je održavanje onlajn konsultacija, putem platforme Skype, za studijske programe Gluma, Drama i pozorište i Film i mediji.

„U duhu prošlogodišnje kampanje pod sloganom „Budi to što jesi, studiraj ono što voliš“,  ove godine budući kandidati će biti u prlici da u kratkim video klipovima čuju iskustva studenata o prijemnom ispitu, kao i samom školovanju“, kazala je prodekan za nastavu Fakulteta dramskih umjetnosti Jovana Bojović.

ImageSve neophodne informacije o studijskim programima dostupne su i u elektronskoj verziji Informatora 2020/2021. godine.

„Prethodne godine na studijskom programu Drama i pozorište upisalo se pet studenata, dok je na programima Film i mediji i Gluma upisano po sedam studenata“, saopštila je ona.

Kao i svake godine, za upis  na Fakultet dramskih umjetnosti, dodaje, vlada veliko interesovanje.

„Imajući u vidu zainteresovanost kandidata i prisustvo na konsultacijama, očekujemo da će i ove godine na predviđena mjesta u velikoj mjeri biti popunjena. Film i mediji i Drama i pozorište, kao inovirani, moderni studijski programi zaista privlače pažnju mladih ljudi i maturanta, dok je zainteresovanost za Glumu, tradiconalno, velika.“, kazala je Bojović.

Za studijske programe Fakulteta dramskih umjetnosti, prolaznost imaju gimnazija, kao i sve stručne srednje škole. Dakle, svi maturanti koji posjeduju talenat su dobrodošli na prijemni ispit, za koji, naravno moraju biti pripremljeni, a sve informacije o strukturi prijemnog ispita dostupne su na sajtu našeg Fakulteta.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.