Fakultet dramskih umjetnosti, 21.06.2020

Filmski centar podržao projekat Požari, po scenariju Jovane BojovićX

 

Na konkursu Filmskog centra Crne Gore za dodjelu sredstava za sufinansiranje razvoja filmskih pojekata, podržan je i projekat „Požari“. Riječ je o dugometražnom filmu za koji je scenario napisala Jovana Bojović, reditelj je Nikola Ljuca, a producentkinja Bojana Radulović - Code Blue Production.

Koleginica Jovana Bojović, svojevremeno najbolji student Fakulteta dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore,  danas je uspješan pedagog koji predaje scenario i dramaturgiju i vrši dužnost prodekana za nastavu. Osim što se bavi umjetničkim stvaralaštvom, objavljuje filmske i pozorišne eseje u stručnim časopisima. Spisateljski rad proširuje i na polje poezije, a za svoju prvu knjigu osvojila je Prvu nagradu na Ratkovićevim večerima poezije.

Autor je više dramskih tekstova, izvođenih u zemlji i inostranstvu, za koje je osvojila značajne nagrade: Mirovna misija (Prva nagrada na konkursu Kazališnog epicentra Zagreb u saradnji sa pozorištem Company of Angels iz Londona), Otvoren kraj (PrvImagea nagrada na konkursu Skroz nova drama, Crnogorskog narodnog pozorišta), Slobodno vrijeme ili tamno je svijetlo (Nacionalna akademija Oslo, Norveška i Festival  Quartieri dell’Arte u Viterbu, Italija) i dr. Scenarista je  devet epizoda prve crnogorske istorijske TV serije Božićni ustanak.

Čestitamo koleginici Bojović i vjerujemo da će i dugometražni igrani film Požari doživjeti uspjeh, kao i njena dosadašnja ostvarenja.

 

Opširnije o podržanim projektima:

https://fccg.me/podrska-za-razvoj-scenarija-i-razvoj-projekta/

 

 

Broj posjeta : 552