Fakultet dramskih umjetnosti, 12.07.2020

U II upisnom roku tri slobodna mjesta za Glumu, sedam za Film i medije i 12 za Dramu i pozorišteX

Fakultet dramskih umjetnosti Univerziteta Crne Gore godinama opravdano privlači pažnju i interesovanje kandidata, a praksa popunjenosti je slična kao i prethodnih godina. Na postojećim studijskim programima ostala su tri slobodna mjesta na studijskom programu Gluma, sedam na studijskom programu Film i mediji i 12 mjesta na studijskom programu Drama i pozorište. 

To je saopštila prodekan za nastavu ovog fakulteta Jovana Bojović i navela da i u II upisnom roku očekuju zainteresovanost kandidata.

Image"Tradicionalno, najveće intresovanje je za studijski program Gluma, imajući u vidu da smo imali znatno veći broj kandidata od broja propisanog licencom", kazala je ona.

Rangiranje je realizovano u skladu sa uslovima Konkursa za upis.

"Boduje se prosječna ocjena I, II, III, IV razreda srednje škole, eksterna matura, kao i ocjena u trećem i četvrtom razredu srednje škole iz predmeta koji su od značaja za upis na FDU (maternji jezik i istorija umjetnosti), kao i ocjene koje kandidati dobiju na prijemnom ispitu".

Prodekanka Bojović pojašnjava da novonastala situacija izazvana virusom COVID19 nije spriječila i obeshrabrila kandidate da budu dobro pripremljeni za zadatke koji su predviđeni prijemnim ispitom.

"Zbog nedostajućeg prostora, a kako bi se ispoštovale mjere propisane od Nacionalnog koordinacionog tijela prijemni ispit na studijskom programu Gluma, održan u je Kraljevskom pozorištu Zetski dom, dok se na preostala dva studijska programa prijemni održao u prostorijama Fakulteta dramskih umjetnosti", kazala je Bojović.

Kandidatima koji nisu prošli prijemni ispit savjetuje da čitaju obaveznu literaturu jer je to neophodan uslov da bi se položio prijemni ispit, kao i da sa manje treme, a više hrabrosti pristupe razgovoru sa komisijom.

Rang liste dostupne su u prilogu.

 

Medijske objave:

http://www.rtcg.me/vijesti/drustvo/285627/jos-20-slobodnih-mjesta-na-fdu.html

https://fosmedia.me/infos/drustvo/u-ii-upisnom-roku-tri-slobodna-mjesta-za-glumu-sedam-za-film-i-medije-i-deset-za

https://www.aktuelno.me/crna-gora/u-drugom-upisnom-roku-tri-slobodna-mjesta-za-glumu/

https://volimpodgoricu.me/2020/07/12/u-ii-upisnom-roku-3-slobodna-mjesta-za-glumu-7-za-film-i-medije-i-10-za-dramu-i-pozoriste/

 

Dokumenti

Broj posjeta : 1070