Komparativna pravna analiza odštetne odgovornosti u zdravstvenom sistemu Crne Gore i Slovenije




Komparativna pravna analiza odštetne odgovornosti u zdravstvenom sistemu Crne Gore i Slovenije

Onlajn sastanak timova Pravnog fakulteta UCG i Pravnog fakulteta u Mariboru u okviru realizacije projekta “Mogućnosti i opravdanost uvođenja sistema neskrivljene odštetne odgovornosti u zdravstveni sistem Slovenije i Crne Gore - komparativna pravna analiza“ održan je 4. marta. Prethodno su, sredinom februara 2021. godine rukovodioci Projekta za Crnu Goru prof. dr Snežana Miladinović i Sloveniju prof. dr Suzana Kraljić imale prvi radni sastanak, na kom su sačinile plan rada za prvu godinu rada.

Članovi tima Pravnog fakulteta u Podgorici prof. dr Snežana Miladinovićdoc. dr Draginja Vuksanović Stanković i dr Velibor Korać iznijeli su svoje predloge, kao i individualne planove, kako bi se uskladili sa planovima i interesovanjima kolega iz Maribora. Tim Pravnog fakulteta u Mariboru: prof. dr Suzana Kraljić, prof. dr Vesna Rijavec, prof. dr Tjaša Ivanc, doc. dr Miha Šepec, asistentica Katja Drnovšek, asistent Kristijan Zahrastnik i Jasmina Klojčnik (sekretar tima) iznijeli su niz konstruktivnih predloga koje će rukovodioci timova uzeti u obzir pri konkretizaciji prvobitno ustanovljenog plana.

Prema ocjeni učenika sastanka plan je ambiciozan i ima za cilj ne samo teorijske analize već i konkretna rješenja koja mogu biti primjenjena u pravnim sistemima Crne Gore i Slovenije.

Sastanku je kao član Tima prisustvovala i u svojstvu dekanice Pravnog fakulteta u Mariboru učesnike sastanka pozdravila prof. dr Vesna Rijavec.

Sljedeći sastanak timova je zakazan za 31. mart 2021. godine.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.