Održan sastanak projektnog tima MLEUIM




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Pravnom fakultetu danas je održan sastanak akademskog tima projekta MLEUIM - Jean Monnet Module in Law of the EU Internal Market (https://www.mleuim.ucg.ac.me/), na kojem su članovi akademskog osoblja sumirali rezultate postignute u minuloj akademskoj godini i ujedno prvoj godini sprovođenja projekta.

Sastanku su prisustvovali svi članovi akademskog tima, modul lider projekta prof. dr Vladimir Savković, prof. dr Maja Kostić-Mandić, prof. dr Dražen Cerović, prof. dr Aneta Spaić, docent dr Nikola Dožić i asistent na projektu Nikolina Tomović.

Na sastanku je bilo riječi o predstojećim projektnim aktivnostima i predavanjima koja slijede na predmetima u okviru poslovno-pravnog smjera dvogodišnjih master studija. Poseban akcenat je stavljen na planiranje međunarodne naučne konferencije koja će se održati u drugoj godini projekta i okupiti istaknute stručnjake iz oblasti prava Evropske unije i pitanja koja se vezuju za unutrašnje tržište EU.

Tim povodom, na sastanku je i formiran uređivački i organizacioni odbor konferencije, koje će činiti članovi akademskog tima.

Učesnici su podijelili svoje utiske o dosadašnjem učinku projekta, ali i razvili plan daljeg djelovanja na planu podizanja svijesti o značaju edukacije mladih pravnika o pitanjima evropskog prava, kao i jačanju kapaciteta Crne Gore, kao buduće članice, za ispunjavanje obaveza koje proizilaze iz članstva.

Projekat MLEUIM je podržan u okviru Jean Monnet Programa, pod okriljem programa Erasmus+ Izvršne agencije za obrazovanje, audiovizuelnu umjetnost i kulturu (EACEA) i trajaće tri godine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.