Održana Međunarodna studentska konferencija Suzbijanje kriminaliteta i bezbjednost u ruralnim i urbanim oblastima
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore, u vremenskom periodu od 18-20 aprila 2023. godine, održana je VI MEĐUNARODNA STUDENTSKA KONFERENCIJA  pod nazivom SUZBIJANJE KRIMINALITETA I BEZBJEDNOST U RURALNIM I URBANIM OBLASTIMA na kojoj su radove na engleskom jeziku prezentovali studenati Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, Fakulteta za krivično pravosuđe i bezbjednost iz Ljubljane, kao i studenti iz Njemačke, Češke, Poljske, Portugalije, Slovačke, Španije i dr. pod mentorstvom profesora Velimir Rakočevića, Gorazda Meška i Katje Eman. U svečanom dijelu konferencije studentima su se obratili prof. dr Aneta Spaić-dekanka Pravnog fakulteta UCG, Gregor Presker - ambasador Slovenije u Crnoj Gori, prof. dr Velimir Rakočević-Pravni fakultet UCG, prof. dr Gorazd Meško- Fakultet za krivično pravosuđe i bezbjednost Ljubljana, prof. dr Aleksandar Ivanović-savjetnik direktora Uprave policije Crne Gore i Andrej Vukčević-predsjednik studentskog parlamenta UCG. Moderatori konferencije bili su Anđelija Vukanić i Vasilije Minić.

Učesnici konferencije su ukazali na neophodnost pojačanog angažovanja svih relevantnih aktera na unapređenju bezbjednosti u lokalnim zajednicama i postizanju sinergetskog efekta prilikom preveniranja i otklanjanja bezbjednosnih problema. Studenti su u svojim radovima prezentovali kvalitativno drugačiji model razmatranja sigurnosti u ruralnim i urbanim oblastima, i ponudili inovirana rješenja koja podrazumijevaju kreiranje višeg nivoa ljudske bezbjednosti.

Radovi studenata dostupni su na https://www.fvv.um.si/psvls/6-student-conference.htmlNe propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.