Uspješna saradnja Pravnog fakulteta i Vijeća za regionalnu saradnju




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U organizaciji Vijeća za regionalnu saradnju, danas je na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore održana radionica na temu: "Najbolje prakse država u pregovaranju i implementaciji investicionih sporazuma“. Predavanje namijenjeno  relevantnim predstavnicima državnih organa Crne Gore i drugih zemalja Zapadnog Balkana, održao je predavač  visokoškolske institucije Columbia Law School Kabir A. N. Duggal.

U ime Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore, kao domaćina, uvodnu riječ dao je prof. dr Vladimir Savković, prodekan za međunarodnu saradnju, naglasivši ujedno značaj ovog i serije predavanja u okviru koje se odvija događaj na Pravnom fakultetu za jačanje svijesti i ukupni rad na poboljšanju investicionog ambijenta u Crnoj Gori i regionu, kao preduslova za rast investicija i snažniji razvoj nacionalnih ekonomija.

Pravni fakultet i Vijeće za regionalnu saradnju saglasni su da u budućnosti intenziviraju zajedničke aktivnosti na planu edukacije iz investicionog i drugih oblasti prava od posebnog značaja za razvoj privrednog ambijenta.

Vijeće za regionalnu saradnju je službeno oformljeno 2008. godine, kao nasljednik Pakta stabilnosti za Jugoistočnu Evropu. Vijeće je operativna ruka Procesa saradnje zemalja Jugoistočne Evrope (SEECP) i djeluje i kao forum za stalnu uključenost međunarodne zajednice koja je angažovana u regionu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.