Panel diskusija o sprječavanju trgovine ljudima




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U susret obilježavanju Evropskog dana borbe protiv trgovine ljudima (18. oktobar), na Pravnom fakultetu je 02.oktobra 2023.godine održana panel diskusija o sprječavanju trgovine ljudima, u organizaciji Pravnog fakulteta UCG, a u saradnji sa Fokus-Cru Montenegro i EUS Crna Gora organizacijama, i Lona projektom.

Na panelu su govorili prof. dr Nebojša Vučinić, redovni profesor u penziji i doskorašnji sudija Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, mr Slavko Milić, predsjednik Naučnog odbora Centra za bezbjedonosna, sociološka i kriminološka istraživanja Crne Gore "Defendologija" i Christina Wüthrich, direktorica i socijalna radnica pri nevladinoj organizaciji “bLOVEd”, koja pruža socijalne usluge muškarcima i ženama koji rade u prostituciji u Švajcarskoj.

Panelisti su skrenuli pažnju na podizanje svijesti o problemu trgovine ljudima, u Crnoj Gori, širom Evrope i svijeta, govorili su o efektima trgovine ljudima i prostitucije na društvo, kao i načinima na koje pojedinci i zajednica mogu zajedno stvoriti zdravije društvo za sve.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.