Panel diskusija na temu "Pravna regulativa maloljetničke delinkvencije i postupanje prema maloljetnicima u krivičnom postupku"




Panel diskusija na temu "Pravna regulativa maloljetničke delinkvencije i postupanje prema maloljetnicima u krivičnom postupku"

Mreža za omladinski aktivizam Crne Gore i Pravni fakultet Univerziteta Crne Gore uz podršku EMBA-e i ELSA-e organizuju panel diskusiju na temu "Pravna regulativa maloljetničke delinkvencije i postupanje prema maloljetnicima u krivičnom postupku", koja će se održati u četvrtak, 12. oktobra, sa početkom u 11 časova, u sudnici Pravnog fakulteta UCG.

Ovaj događaj se realizuje u trenutku u kojem društvena dešavanja ukazuju na imperativ detaljnog i stručnog razmatranja problematike maloljetničke delinkvencije. Uključivanje mladih pravnica i pravnika, budućih akademskih građanki i građana te omladinskih organizacija i zainteresovanih mladih u diskusiju neizostavan je korak u edukovanju svih građanki i građana o ovoj važnoj temi i poboljšanju postojeće regulative i dosadašnje prakse u toj oblasti. 
 
Naši cijenjeni govornici biće redovni profesor Pravnog fakulteta prof. dr Velimir Rakočević i advokat, specijalista iz oblasti maloljetničke delinkvencije, Zoran Jovetić, koji će prisutne upoznati sa ključnim pravnim pojmovima i konceptima koji su povezani sa maloljetničkom delinkvencijom. Takođe, obratićemo pažnju na sankcije koje zakonodavac predviđa za maloljetnike koji su počinili krivična djela i govoriti o njihovim pravnim i sociološkim posljedicama. Stoga, govoriće se o pravnoj regulativi koja je na snazi, kao i pravnim sredstvima koji se primjenjuju prema maloljetnicima u krivičnom postupku. Panel će takođe obuhvatiti analizu stvarnih slučajeva iz prakse i akademskog i pravničkog iskustva uvaženih govornika.
 
Moderatorka panel diskusije biće studentkinja Pravnog fakulteta UCG i koordinatorka za zaštitu ljudskih prava i sloboda MOACG Lana Jovetić.
 
Dodatno, mladi učesnici i učesnice će imati priliku da se aktivno uključe u raspravu i postave pitanja, kako bi dobili/e relevantne informacije i odgovore od stručnjaka sa bogatim iskustvom u ovoj oblasti, te da podijele sopstveno mišljenje i iskustva sa prisutnima.
 
Poziv je otvoren za sve mlade i predstavnice i predstavnice pravničke i akademske zajednice, s posebnim akcentom na studentkinje i studente Pravnog fakulteta, Fakulteta političkih nauka, Ekonomskog fakulteta, kao i omladinske aktivistkinje i aktiviste.
 
Molimo vas da, zbog ograničenog broja dostupnih mjesta, potvrdite svoje prisustvo ispunjavanjem kratke forme koju ćete pronaći na naslovnoj strani veb stranice MOACG, www.moacg.me.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.