Dani otvorenih vrata Državnog tužilaštva




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

26.06.2017.godine – Dani otvorenih vrata Državnog tužilaštva

U okviru Dana otvorenih vrata prostorije Državnog tužilaštva u Podgorici posjetili su dekan Velimir Rakočević i studenti Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore u Podgorici. Njihovi domaćini bili su Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković, državni tužilac u Vrhovnom državnom tužilaštvu Veselin Vučković i državni tužilac u Specijalnom državnom tužilaštvu Veljko Rutović.
Dani otvorenih vrata bili su prilika da studenti Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore u direktnom razgovoru razmijene mišljenja sa Vrhovnim državnim tužiocem i njegovim saradnicima.
Studenti su se, takođe, upoznali sa uslovima u kojima rade državni tužioci i obišli prostorije u kojima se obavljaju saslušanja.
Sagovornici su studente upoznali sa nadležnošću i strukturom Državnog tužilaštva, rezultatima rada Specijalnog državnog tužilaštva, kao i procedurama u konkretnim slučajevima.
Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković upoznao je studente sa činjenicom da Državno tužilaštvo za predstojeće Dane državnih tužilaca priprema Bilten u kojem će se naći mjesta i za studente Pravnog fakulteta.
„Najbolji rad na temu – Zašto želim da postanem državni tužilac, biće objavljen u Biltenu, a nagrađeni student, tokom Dana državnih tužilaca primiće i simboličnu novčanu nagradu“, naglasio je Stanković.
Dekan Rakočević i studenti Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore zahvalili su se na prilici da otvoreno razgovaraju sa Vrhovnim državnim tužiocem i njegovim saradnicima.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.