Pravni fakultet, 19.02.2020

Na predmetu Osnovi prava EU podijeljena monografija Najbolje prakse proučavanja prava EUNa predmetu Osnovi prava EU podijeljena je monografija Najbolje prakse proučavanja prava EU, koja je realizovana u okviru  Erasmus  + projekta "Unapređenje kapaciteta Pravnog fakulteta UCG - revizija kurikuluma, podsticanje međunarodne saradnje i unapređenje ljudskih, tehničkih i bibliotečkih resursa" - CABUFAL.

"Ova zbirka članaka važan je doprinos obrazovanju evropskog prava u smislu širenja znanja o onome što je, o njegovom porijeklu i najboljim praksama u pedagogiji istog, što je veoma dragocjeno za studente, naučnike, pravnike, sudije i praktičare", navodi u uvodnoj riječi prof. Josi Mekelberg, profesor međunarodnih odnosa, sa Univerziteta Regent u Londonu.

Projekat u okviru kojeg je realizovana monografija omogućio je uspostavljanje dugotrajne institucionalne i individualne akademske saradnje Pravnog fakulteta i partnerskih univerziteta na evropskim i regionalnim adresama, a ta saradnja će biti nastavljena i nakon projekta.

U uređivačkom odboru su predstavnici partnera na ovom projektu, a to su bili: Evropski institut Univerziteta u Saarlandu, Regent Univezitet u Londonu, Univerzitet u Ljubljani, Univerzitet  u Zagrebu, Univerzitet u Splitu, Pravni fakultet u Skoplju, ali partneri iz Crne Gore: Sudski savjet i Centar za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu.

Monografija je dostupna na linku: http://cabufal.ac.me/wp-content/uploads/2018/10/Best-practicies-MNE.pdf

Broj posjeta : 526