Na predmetu Osnovi prava EU podijeljena monografija Najbolje prakse proučavanja prava EU




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na predmetu Osnovi prava EU podijeljena je monografija Najbolje prakse proučavanja prava EU, koja je realizovana u okviru  Erasmus  + projekta "Unapređenje kapaciteta Pravnog fakulteta UCG - revizija kurikuluma, podsticanje međunarodne saradnje i unapređenje ljudskih, tehničkih i bibliotečkih resursa" - CABUFAL.

"Ova zbirka članaka važan je doprinos obrazovanju evropskog prava u smislu širenja znanja o onome što je, o njegovom porijeklu i najboljim praksama u pedagogiji istog, što je veoma dragocjeno za studente, naučnike, pravnike, sudije i praktičare", navodi u uvodnoj riječi prof. Josi Mekelberg, profesor međunarodnih odnosa, sa Univerziteta Regent u Londonu.

Projekat u okviru kojeg je realizovana monografija omogućio je uspostavljanje dugotrajne institucionalne i individualne akademske saradnje Pravnog fakulteta i partnerskih univerziteta na evropskim i regionalnim adresama, a ta saradnja će biti nastavljena i nakon projekta.

U uređivačkom odboru su predstavnici partnera na ovom projektu, a to su bili: Evropski institut Univerziteta u Saarlandu, Regent Univezitet u Londonu, Univerzitet u Ljubljani, Univerzitet  u Zagrebu, Univerzitet u Splitu, Pravni fakultet u Skoplju, ali partneri iz Crne Gore: Sudski savjet i Centar za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu.

Monografija je dostupna na linku: http://cabufal.ac.me/wp-content/uploads/2018/10/Best-practicies-MNE.pdf



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.