Tu smo i kada se čisti!




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite životne sredine 5. juna 2021. godine u organizaciji Ministarstva ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Odjeljenja za održivi razvoj predstavnici nastavnog i nenastavnog osoblja Pomorskog fakulteta Kotor i Studentske organizacije Pomorskog fakulteta Kotor predvođeni dekanom prof. dr Špirom Ivoševićem učestvovali su u akciji čišćenja plaža, mora i podmorja u Risanskom zalivu.

Već drugi put za redom, zajedno sa kolegama iz Inistituta za biologiju mora i mnogobrojnim drugim učesnicima, predstavnicima istaknutih institucija u Crnoj Gori poput Agencije za zaštitu životne sredine, JP “Morsko dobro”, te predstavnici privrednih institucija, nevladinih organizacija i drugi. Da je riječ o jako značajnom događaju svjedoči i prisustvo predstavnika Kancelarije UN-a, kao i ambasada i inostranih predstavništava u Crnoj Gori.

Kroz izučavanje problematike zaštite mora i morske sredine i istraživačke aktivnosti koje se realizuju na Fakultetu ulažu se veliki napori u podizanje svijesti o značaju preventivnog djelovanja protiv zagađenja mora i priobalja. Međutim, spremnost da se i praktično demonstriraju naučena znanja i pruži podrška u realizaciji ovog i sličnih inicijativa predstavlja još jedan dokaz da su predstavnici akademske zajednice društveno odgovorni i svjesni socijalnih i ekoloških uticaja svakog pojedinca u razvijenom društvu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.