Mogućnost informisanja i polaganja onlajn testa o akademskom integritetu




Mogućnost informisanja i polaganja onlajn testa o akademskom integritetu

Dragi studenti/kinje,

 

Centar za unapređenje kvaliteta je u proteklom periodu sproveo nekoliko značajnih aktivnosti, u saradnji sa partnerima, vezano za temu akademskog integriteta (AI). Imajući u vidu značaj AI za našu zajednicu, organizovali smo seminare, radionice, vebinare, prisustvovali obukama, uspostavili mrežu imenovanih predstavnika za AI na fakultetskim jedinicama, predstavnici Univerziteta su učestvovali u izradi Zakona o akademskom integritetu i brojne druge aktivnosti.

Jedna od njih je i kreiranje sajta https://www.akademskiintegritet.ucg.ac.me/ koji sadrži korisne informacije i video materijal za sve studente i ostale članove akademske zajednice. S tim u vezi, pozivamo sve studente, a prije svega brucoše, da posjete stranicu, te da se upoznaju sa ovom bitnom temom, kako bismo zajednički radili na podizanju svijesti o značaju AI. 

Putem sajta možete pristupiti i polaganju onlajn testa o akademskom integritetu, nakon čega se dobija sertifikat o položenom testu, koji možete priložiti u Vaš studentski dosije.

Kako pred vama predstoje brojne ispitne obaveze, pisanje seminarskih radova, diplomskih radova, eseja, upravo poznavajući osnovne postulate akademskog integriteta, pomoći će da dostignete što bolji kvaliteta vašeg rada i usvajanju znanja i vještina pisanja i ponašanja, kao članova akademske zajednice. Na ovaj način, nadamo se da ćemo svi zajedno graditi bolje i kvalitetnije društvo.

Srećno u daljem školovanju!

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.