Studijska posjeta i praktične vježbe na kruzeru Azamara Journey i putničkom brodu Monet




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru saradnje Pomorskog fakulteta Kotor i kompanije Luka Kotor AD, 14. maja 2023. godine realizovana je studijska posjeta i praktična nastava studentima studijskog programa Nautika i pomorski saobraćaj (III godina), Brodomašinstvo (II i III godina) i Pomorska elektrotehnika (II godina).

Predstavnik Luke Kotor, kapetan Dejan Gopčević dočekao je studente i doc. dr Ranku Krivokapić na kruzeru "Azamara Journey", dok je na putničkom brodu "Monet" sa studentima i laborantom na brodomašinskoj i elektro grupi predmeta, Đorđem Nedeljkovim bio kapetan Zoran Brković.

Članovi posade rado su podijelili svoje znanje i iskustvo sa studentima, pruživši im vrijedan uvid u svijet pomorske plovidbe.  Pored praktične nastave izvedene u stroju broda kao i na komandnom mostu, objašnjene su im uloge i odgovornosti, važnost timskog rada i komunikacije, kao i izazovi rada na moru.  

Želimo izraziti zahvalnost direktoru Luke Kotor AD, gospodinu Milku Krvavcu na realizaciji studijske posjete i praktične nastave studentima. Saradnja pokazuje važnost povezivanja u cilju prenošenja znanja i iskustava, kao i stvaranja boljih uslova za obrazovanje budućih generacija.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.