Predstavnik Pomorskog fakulteta Kotor na IAMU forumu u Londonu




Predstavnik Pomorskog fakulteta Kotor na <span class="CyrLatIgnore">IAMU</span> forumu u Londonu

Pomorski fakultet Kotor ove godine je postao članica Međunarodne asocijacije pomorskih univerziteta (International Association of Maritime Universities - IAMU). Prva aktivnost u kojoj će Pomorski fakultet Kotor učestvovati kao punopravna članica Asocijacije je Student Forum 2023 koji će se održati u Londonu od 11. do 13. jula 2023. godine. Ovaj Forum okupiće oko 60 studenata iz različitih zemalja čiji su pomorski univerziteti članice ove svjetske organizacije. Događaj će se održati u sjedištu Svjetske pomorske organizacije (IMO) u Londonu.

Za predstavnika Fakulteta na ovom prestižnom događaju odabran je Nemanja Pudar, student druge godine Master studijskog programa Pomorske nauke. Nemanja je odabran zbog svojih postignuća i isticanja u akademskim aktivnostima, kao i raznim studentskim inicijativama. Njegovo učešće na ovom Forumu predstavlja ne samo veliku čast za njega, već i priliku da Crna Gora bude prepoznata kao zemlja koja posvećuje dužnu pažnju i pomorskom sektoru i pomorskom obrazovanju.

IAMU Student Forum 2023 pruža jedinstvenu priliku studentima oblasti pomorstva iz različitih zemalja da se sastanu, razmijene ideje i da rade na zajedničkim projektima koji se tiču ključnih tema iz oblasti pomorskog obrazovanja i obuka. Ove godine, teme radionica obuhvataju širok spektar važnih aspekata pomorskog sektora, uključujući održivost pomorskog obrazovanja i obuka, pomorsko obrazovanje i obuke u digitalnoj eri, zelenije brodarstvo, rodnu ravnopravnost i raznolikost, radne i životne uslove na moru, kao i zaštitu morske sredine.

Očekujemo da će IAMU Student Forum 2023 u Londonu donijeti značajne zaključke i preporuke koje će biti usmjerene ka unapređenju pomorskog obrazovanja i obuka, te učešća studenata u cijelom procesu. Učešće studenta Pomorskog fakulteta Kotor na ovom događaju predstavlja korak naprijed za Crnu Goru u postizanju visokih standarda pomorskog obrazovanja i afirmaciji na međunarodnom nivou.

Našem Nemanji želimo puno uspjeha na predstojećem Forumu i da, uz lični uspjeh i afirmaciju, na dostojan način predstavlja i Pomorski fakultet Kotor i Crnu Goru!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.