Pomorski fakultet Kotor i Elektronski fakultet u Nišu potpisali Ugovor o saradnji




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Pomorski fakultet Kotor Univerziteta Crne Gore intenzivno radi na unapređenju međunarodne saradanje i na taj način doprinosi poboljšanju naučnoistraživačkog rada studenata i zasposlenih. U skladu sa tim, potpisan je Ugovor o saradnji između Pomorskog fakulteta Kotor i Elektronskog fakulteta u Nišu.

Ugovor su potpisali dekanica Pomorskog fakulteta Kotor, prof. dr Tatijana Dlabač i dekan Elektronskog fakulteta u Nišu, prof. dr Dragan Mančić u ponedeljak, 5. februara ovog veoma značajnog Ugovora je obavljeno na Elektronskom fakultetu u Nišu. Potpisivanju Ugovora su prisustvovali prodekani i profesori Elektronskog fakulteta u Nišu i naši predstavnici doc. dr Martin Ćalasan i mr Ilija Knežević.

Ovom prilikom je šef katedre za Energetiku, prof. dr Milutin Petronijević organizovao obilazak laboratorija koje pripadaju ovoj katedri. Nakon razgledanja opreme i resursa održan je radni sastanak na kojem su razrađene istraživačke aktivnosti PhD studenata Pomorskog fakulteta Kotor i razmotrene mogućnosti učešća na zajedničkim projektima. Radnom sastanku su prisustvovale i kolege sa drugih fakulteta koje sarađuju sa katedrom za Energetiku Elektronskog fakulteta u Nišu.

Među ključnim tačkama novopotpisanog Ugovora su razvoj naučnoistraživačke djelatnosti iz područja tehničkih nauka, mobilnost nastavnika i studenata, zajedničko korišćenje laboratorijske opreme te organizacija ljetnih škola. Osim toga, ugovorne strane planiraju zajednički rad na unaprijeđenju nastavnih materijala te izradu naučnoistraživačkih i stručnih studija, projekata i analiza.

Dekanica Dlabač sarađuje sa prof. dr Nenadom Cvetkovićem i kolegama sa katedre za Teorijsku elektrotehniku sa Elektronskog fakulteta već duži niz godina kroz aktivno učešće u programskom odboru međunarodne koneferencije International Conference on Applied Electromagnetics – PES pa je ovo potpisivanje Ugovora stvorilo još jaču vezu između naših akademskih zajednica.

Ovom prilikom se zahvaljujemo dekanu Mančiću, profesorima Petronijeviću i Cvetkoviću, kao i ostalim kolegama sa Elektronskog fakulteta na srdačnoj i toploj dobrodošlici.

 

Povezane objave: 

https://www.elfak.ni.ac.rs/informacije/novosti-i-obavestenja/elektronski-fakultet-u-nisu-i-pomorski-fakultet-iz-kotora-potpisali-ugovor-o-saradnji 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.