Na Pomorskom fakultetu Kotor održan Info dan za sadašnje i buduće studente




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U srijedu, 15.05.2019. godine na Pomorskom fakultetu Kotor održan je Info dan za sadašnje, ali i buduće studente našeg Fakulteta.

 

Prvi dio programa, održan u Amfiteatru Fakulteta, bio je posvećen studentima druge godine studija koji uskoro treba da se odluče za jedan od modula i izborne predmete na trećoj godini. Na prezentaciji su bili prisutni studenti sva četiri novoakreditovana studijska programa: Nautika i pomorski saobraćaj, Menadžment u pomorstvu i logistika, Brodomašinstvo i Pomorska elektrotehnika.

Prezentaciju je otvorila prodekanica za nastavu prof. dr Milena Dževerdanović-Pejović koja je iskazala zadovoljstvo da prva godina novih akademskih studija, dojučerašnjih brucosa, već ima priliku da profiliše svoje znanje izborom nekih od modula i izbornih predmeta i da već prva generacija upisana  po novim akademskim programima polako privodi kraju studiranje.

Detaljni prikaz predmeta na trećoj godini, odnosno izbornog predmeta u V semestru i izbornih modula u VI semestru, je dala doc. dr Tatijana Dlabač, rukovodilac studijskog programa Pomorska elektrotehnika koja je i sama dala veliki doprinos reakreditaciji i strukturi postojećih programa. Studenti su bili vrlo aktivni u diskusiji i postavljali pitanja vezana za izborne predmete, broj kredita ali i dalje školovanje odnosno upis master studija na našem fakultetu.

Drugi dio dana bio je posvećen srednjoškolcima, maturantima od kojih će neki vjerujemo postati naši budući studenti. Posebno interesovanje pokazali su učenici Srednje pomorske škole iz Kotora koji se tradicionalno odlučuju da nastave obrazovanje na našoj Instituciji. Pored učenika Srednje pomorske škole bili su prisutni i učenici Gimnazija iz Kotora i Ulcinja. U sali računarskog centra učenici su imali priliku da odslušaju prezenataciju o pogodnostima studiranja i upisnim rokovima na državnom Univerzitetu Crne Gore i studijskim programima Pomorskog fakultetu Kotor. Tokom prezentacije doc. dr Tatijana Dlabač je učenicima pažljivo predočila sve bitne prednosti studiranja na nekom od četiri odsjeka Pomorskog fakulteta, ukazala na mogućnosti koje im se pružaju nakon upisa na Univerzitet, studentskim razmjenama, nastavnim ali i nenastavnim aktivnostima. Učešće u prezentovanju našeg Fakulteta su uzeli i naši aktivni studenti koji su u interakciji sa srednjoškolcima iznijeli svoje viđenje studiranja na Pomorskom fakultetu. Kao pravi domaćini, svojim gostima smo pokazali prostorije za praktične vježbe, nautički i brodomašinski simulator gdje su se studenti kroz simulacije mogli upoznati sa realnim radnim okruženjem na komandnom mostu, odnosno u mašinskom prostoru. Zainteresovani studenti su takođe posjetili Laboratoriju za elektrotehniku i HV simulator. Nakon toga uslijedilo je posluženje u prostorijama studentskog kluba.

Bilo da odlaze ili dolaze, današnji dan uljepšala je mladost,  naši sadašnji i vjerujemo budući studenti Pomorskog fakulteta Kotor. Ono što ih povezuje je ljubav prema pomorstvu.

Na kraju, još jednom koristimo priliku da sve učesnike današnjeg događaja pozdravimo i zahvalimo im se na aktivnom učešću u Info danu Pomorskog fakulteta Kotor!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.