Pomorski fakultet Kotor, 17.01.2020

In memoriam Ana Anuška ZlokovićU Kotoru je preminula Ana Anuška Zloković, dugogodišnja profesorica francuskog i italijanskog jezika u kotorskoj Gimnaziji, a kasnije u Višoj pomorskoj školi.

Svi ćemo se dugo sjećati  poštovane profesorice koja je brojne  generacije naših studenata učila i naučila ne samo  ljepotama  romanskh jezika, već održala  životne lekcije iz kulture, humanosti,  pismenosti.

Posebno ostaje živo i nadahnuto njezino obraćanje svima nama povodom nedavne proslave 60 godina rada Pomorskog fakulteta Kotor (video možete pogledati ovdje ), te posjeta predstavnika Fakulteta u njezinom domu.

U Hrvatskom glasniku objavljen je razgovor sa profesoricom, povodom njezinog 100. rođendana, koji je predstavljen kao svojevrsna retrospektiva njezinog životnog i profesionalnog puta.

“Bilo je u životu i padova i uspona, ali nikada monotonije, zato što sam uvijek radila, a kada nešto radite onda nemate vremena da razmišljate o tužnim stvarima”, riječi su drage profesorice, koje treba pamtiti.

Dokumenti

Broj posjeta : 175