Objavljeni konkursi za upis na master i specijalističe studije




Upravni odbor Univerziteta Crne Gore raspisao je danas konkurs za upis na specijalističke i master studije (120 ECTS) Univerziteta Crne Gore.

Konkursi su objavljeni u prilogu ove vijesti i u dnevnim novinama koje izlaze u Crnoj Gori.

Prijava na konkurs za oba nivoa studija se podnosi sjutra, 28. septembra 2023. godine u studentskoj službi Građevinskog fakulteta u periodu od 9-14h.

Za upis na master studijske programe kandidati su dužni da polože prijemni ispit za sve studijske programe master studija koji su oglašeni ovim konkursom, a koji je kao dodatni uslov za upis utvrđen Zakonom o visokom obrazovanju, Statutom Univerziteta Crne Gore i Pravilnikom o uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu master studija Univerziteta Crne Gore. 

Za upis na budžetske master studijske program, kandidati su dužni da polože prijemni ispit, koji će biti organizovani 29.  septembra 2023. godine, u 9h u salama 006 i 105

Vise informacija o prijemnom ispitu:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1289/objava/146475-struktura-i-sadrzina-prijemnog-ispita-master-studije

Uz prijavu za upis na specijalističke studije, kandidati podnose original diplomu o završenim osnovnim studijama, odnosno uvjerenje o završenim osnovnim studijama, uz dokaz o aktivnom znanju jednog svjetskog jezika (odgovarajući sertifikat ili uvjerenje o položenim ispitima na osnovnim studijama). 

Uslovi, kriterijumi i postupak upisa na oba nivoa studija bliže su uređeni pravilnicima koji su objavljeni ina internet stranici Univerziteta Crne Gore, kao dokumenti pod nazivom: Pravilnik o uslovima, kriterijumima i postupku upisa u prvu godinu master studija  Univerziteta Crne Gore  i Pravila studiranja na postdiplomskim studijama.

Detalji konkursa dati su u dokumentima u prilogu.

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.