Jačanje kapaciteta za inovacije na Građevinskom fakultetu kroz evropske projekte




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U sklopu festivala Dani nauke i inovacija 2023 zainteresovana javnost je imala priliku da se upozna sa dva Erasmus CBHE projekta koja su u toku na Građevinskom fakultetu. Cilj projekata je jačanje kapaciteta fakulteta, kada je u pitanju građevinarstvo u eri klimatskih promjena i ubrzane urbanizacije. Neophodnost inoviranja nastave i nastavnih metoda, modernizacije laboratorija i kontinuirane saradnje sa neakademskim sektorom, prepoznata je kao prioritet u oba projekta. 

Projekat "Inoviranje nastavnih sadržaja u klimatski pametnom urbanom razvoju zasnovanom na zelenoj i energetskoj efikasnosti u saradnji sa neakademskim sektorom" (“Curricula innovation in climate-smart urban development based on green and energy efficiency with the non-academic sector – SmartWB”) ima za cilj unapređenje kvaliteta nastave u oblasti klimatski pametne urbanizacije. Ovom prilikom predstavljen je jedan segment projekta - inovativne nastavne metode - kroz korišćenje digitalnih nastavnih sredstava u nastavnom procesu.

Projekat “Udruženi za održivost – gradeći klimatski otporne zajednice na Zapadnom Balkanu i u Evropskoj uniji” („jOiNEd For sUsTainability - bUilding climate REsilient communities in WB and EU-1FUTURE”) ima za cilj unaprijeđenje regionalnih kapaciteta u implementaciji ciljeva Green Deal-a kroz sistem visokog obrazovanja i pokretanje akcija usmjerenih na očuvanje životne sredine, klimatske promjene, održivost i otpornost.

 

 

   



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.