Trening u Beču u okviru projekta SmartWB




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Univerzitet BOKU u Beču, bio je domaćin treninga za nastavno osoblje u sklopu aktivnosti  SmartWB projekta, od 3. do 5. aprila 2024. godine, . U ime Građevinskog fakulteta treningu su prisustvovale doc. dr Nina Serdar i doc. dr Nataša Kopitović Vuković.

Ovaj trening je ponudio spoj teorijskog znanja i praktičnih vještina kroz prezentacije o inovativnim alatima, kao što je "LandscapeLab" obilazak hidrauličke laboratorije. Organizovana je posjeta "Biotope City Wienerberg" i Wienerberg parku, tokom koje su se učesnici treninga upoznali sa pozitivnim praksama u domenu pametnih i održivih rješenja za projektovanje i planiranje stambenih i rekreativnih prostora, uz isticanje važnosti integracije prirode u urbano okruženje. Trening je obuhvatio i praktičnu obuku iz didaktike, sa fokusom na primjenjenu nastavu i učenje korišćenjem "think-pair-share" metodologije.

Ovaj trodnevni trening ne samo da je učesnicima pružio nove praktične vještine, već je i podstakao saradnju i razmjenu ideja među učesnicima, doprinoseći razvoju zelenih i energetski efikasnih praksi u obrazovanju.

https://www.smartwb.ucg.ac.me/gallery.php?id=13 

https://www.smartwb.ucg.ac.me/news.php?id=29 

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.