Drugi pišu o nama: Studentkinje iz Osijeka o iskustvu na Građevinskom fakultetu




Drugi pišu o nama: Studentkinje iz Osijeka o iskustvu na Građevinskom fakultetu

Studentice smo Građevinskog i arhitektonskog fakulteta u Osijeku te smo pomoću CEEPUS mobilnosti imale priliku mjesec dana boraviti u Podgorici na Univerzitetu Crne Gore.  Iako se radi o državi površinski puno manjoj od one iz koje dolazimo, ostale smo oduševljene s raznolikostima koje nudi.

Osim upoznavanja arhitekture grada Podgorice, kao i predivne crnogorske obale, imale smo priliku upoznati profesore i studente Univerziteta. Iznimno nam se dojmila njihova srdačnost i ljubaznost te želja da nas upoznaju sa radom Građevinskog fakulteta Podgorica kao i sa svim popratnim studentskim sadržajima.

Budući da je prvotni razlog našeg posjeta Podgorici bila izrada diplomskog rada, posebno bi naglasile kako su profesori bili na raspolaganju tijekom pisanja rada te voljni pružiti potrebnu literaturu. Stvorile smo nova poznanstva i prijateljstva te razmijenile razna iskustva i izazove studentskog života koja su nam pomogla da naš boravak bude još ugodniji. 

Bilo je zanimljivo slušati i promatrati način održavanja njihovih predavanja kao i komunikacije između studenata i profesora koja je vrlo slična našoj, a zbog sličnosti govora predavanja su bila još lakša za praćenje i razumijevanje.

Prepričavanja raznih iskustava profesora iz struke tijekom predavanja učinila su ih još zanimljivijim, a samim tim saznale smo više o načinu njihova pristupa izgradnji konstrukcija. Iako nam je u početku bilo vrlo izazovno snalaženje u novoj okolini, njihov pristup prema nama brzo je razriješio taj problem te smo se osjećale ugodno, dobrodošlo i svima bi preporučile ovo iskustvo!

Doris Šimatović i Etna Marković 
Građevinski i arhitektonski fakultet u Osijeku



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.