Potpisan Memorandum o saradnji između Građevinskog fakulteta i Rudnika uglja




Potpisan Memorandum o saradnji između Građevinskog fakulteta i Rudnika uglja

Dekanica Građevinskog fakulteta, prof. dr Marina Rakočević i izvršni direktor Rudnika uglja, Nemanja Laković potpisali su Memorandum o saradnji između Građevinskog fakulteta UCG i  Rudnika uglja A.D. Memorandumom je predviđena razmjena znanja i informacija, kao i podrška kroz zasebne ili zajedničke stručne i naučno-istraživačke projekte, organizovanje radionica, okruglih stolova, konferencija i drugih oblika saradnje od zajedničkog interesa, u oblastima povezanim sa građevinarstvom.

Cilj memoranduma je i stvaranje mogućnosti sprovođenja stručne prakse za studente, i drugih aktivnosti koje su od značaja za studente i potpisnike memoranduma.

Laković je izjavio da će ova saradnja biti važan doprinos razvoju Rudnika uglja kao značajnog privrednog subjekta Pljevalja i države Crne Gore. Posebno imajući u vidu činjenicu posjedovanja mehanizacije i kadrovsku i stručnu osposobljenost u pravcu jačanja građevinske operative, koja može odgovoriti svim zahtjevima i izazovima. U tom smislu Građevinski fakultet predstavlja jedan od oslonaca privrednog razvoja, zahvaljujući stručnosti i znanju svojih kadrova.

Dekanica Građevinskog fakulteta je istakla da se kroz ovakve modalitete saradnje uspostavlja  sinergija nauke i privrede koja za cilj ima jačanje kapaciteta institucija visokog obrazovanja ali i privrednog sektora, što doprinosi razvoju društva u cjelini.

Izvor

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.