Bemax dodijelio stipendije studentima Građevinskog fakulteta




Kompanija Bemax je danas dodijelila stipendije za 15 studenata treće i  devet studenata četvrte godine Građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

Dekan Građevinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore prof. dr Srđa Aleksić se zahvalio kompaniji Bemax što je prepoznala Građevinski fakultet kao mjesto kvalitetnog kadra, pa tradicionalno, već drugu godinu zaredom, stipendira studente.

"Ja se iskreno nadam da studenti koji izađu sa ovog fakulteta, imaju šta i pokazati u privredi, uz malu pomoć stručnjaka koji im tamo pokazuju put, nakon puta koji im je pokazan na Građevinskom fakultetu", kazao je dekan Aleksić.

 

"Kompanija Bemax, kao društveno odgovorna kompanija, posvećuje veliku pažnju mladom kadru, jer smatramo da je budućnost upravo u ljudima, a ne u opremi i mehanizaciji. Iz tog razloga, već drugu godinu, a nadam se da će ovo biti i tradicionalno, svake godine da radimo, kompanija Bemax stipendira studente treće i četvrte godine. Ovaj put smo čak i povećali kvotu, tako da ćemo stipendirati 15 studenata treće godine i 9 studenata četvrte godine Građevinskog fakulteta. Svim našim stipendistima, po završetku studija, obezbijeđeno je da odrade pripravnički staž u kompaniji Bemax, kazao je Veselin Kovačević, direktor kompanije Bemax povodom dodjele stipendija studentima Građevinskog fakulteta.

Strahinja Ilić, treća godina Građevinskog fakulteta, kaže da planira, nakon treće godine, da upiše konstruktivni smjer.

"Ova stipendija znači puno za mene. Mislim da ću moći u kompaniji Bemax da steknem veliko iskustvo zbog njihovog stručnog kadra".












Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.