Dragocjena iskustva sa kadeture




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Pomorski fakultet Kotor ima višegodišnju dobru praksu povezivanja svojih studenata sa aktivnim pomorcima koji su završili naš Fakultet ili su nakon osnovnih studija odlučili da plove i nastave da studiraju na specijalističkim, odnosno master ili magistarskim i doktorskim studijama. Ova “veza” doprinosi kvalitetu kako u nastavnom dijelu kroz realizaciju pojedinih oblika praktične nastave, tako i obukama koje naše studente čekaju u procesu pripreme za svoje buduće zanimanje.Image

Kandidatima koji su se opredijelili da osnovne obuke odrade u Centru za obuku Pomorskog fakulteta Kotor će tokom ljetnjeg semestra 2021. godine biti održan niz korisnih i zanimljivih seminara kroz koje će se upoznati sa svim koracima koji su neophodni za početak njihovog kadetskog, odnosno asistenstkog staža na brodu.

Svoja iskustva od odluke da krene sa osnovnim obukama, dobijanja Uvjerenja o završenom Fakultetu i načina traženja posla, do prvih iskustava sa kadeture je putem aplikacije Zoom u ponedeljak, 15. marta 2021. godine podijelila naša studentkinja specijalističkih studija Tomislava Krstić. Tomislava je odradila prvi dio kadetskog staža u periodu od kraja jula prethodne do januara ove godine i nakon nepuna dva mjeseca boravka na kopnu sprema se za novi ukrcaj i završetak kadeture. Njeno viđenje, iskreni  i praktični savjeti biće od velike koristi našim studentima i polaznicima obuka.

Linkovi:

https://www.ucg.ac.me/objava/blog/1271/objava/98171-i-nase-dame-preuzimaju-kormilo



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.