Održan sastanak partnera u Luci Taranto - PORTS projekat, 25.09.2019.




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U Luci Taranto je u srijedu, 25. septembra 2019. godine održan prvi sastanak partnera u okviru trećeg radnog paketa pod nazivom WP T3 Good practices and training. Ispred tima sa Univerziteta Crne Gore, sastanku su prisustvovali MSc Maja Škurić i Predrag Janković.

U okviru jutarnje sekcije, definisan je naučni odbor koji će predsjedavati ovim radnim paketom. Posebno je naglašeno da će se u narednoj fazi projekta sve aktivnosti usmjeriti ka proučavanju primjera dobre prakse u cilju povezivanja luka iz okruženja, kao i organizaciji webinara koji je predviđen u posljednjem mjesecu realizacije projekta. Navedene aktivnosti će obuhvatiti angažovanje spoljnih eksperata i kurseva obuke kako za studente, tako i za zaposlene u lučkom sektoru. Identifikovane su oblasti istraživanja u okviru ovog radnog paketa, a takođe su definisane i njihove specifičnosti koje će obuhvatiti intenzivna predavanja u prvim mjesecima 2020. godine. Na samom kraju, najavljeno je održavanje trećeg sastanka Upravnog odbora u Podgorici sljedećeg mjeseca.

Ovaj sastanak je jedan u nizu susreta članova radnog tima projekta pod nazivom Partnership for the Observation and study of new Routes and Transnational Sea-highways (PORTS). Projekat PORTS polako ulazi u završnu fazu svoje implementacije i trajaće do juna 2020. godine.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.