Obilježavanje Svjetskog dana knjige i autorskih prava




Obilježavanje Svjetskog dana knjige i autorskih prava

Svjetski dan knjige i autorskih prava obilježava se 23. aprila odlukom UNESCO-a od 1995. godine, na dan smrti Migela de Servantesa, pisca prvog modernog romana i na dan rođenja i smrti jednog od najvećih pisaca svih vremena, Vilijama Šekspira. U sklopu obilježavanja ovog važnog datuma prilika je da se ukaže na značaj knjige u savremenom svijetu. Povodom ovog događaja u ponedeljak 26.aprila u 12:00 sati će bibliotekarke Pomorske biblioteke Ana Kerndl i Nataša Gobović predstaviće putem zoom platforme rad Biblioteke. 

Pomorska biblioteka čini važan elemenat u edukativnom procesu i naučno-istraživačkom radu na Pomorskom fakultetu Kotor. Ovom prilikom studenti će imati priliku da se upoznaju sa:

- bibliotečkim zbirkama koje služe za izradu kako  raznih studentskih radova (seminarskih, završnih, specijalističkih, magistarskih i doktorskih radova), tako i naučnih i stručnih radova zainteresovanih korisnika i

- načinom na koji mogu pregledati  bogati bibliotečki fond preko elektronskog kataloga COBISS-a.

Pozivamo sve naše studente i zaposlene, kao i širu javnost da učešćem u onlajn prezentaciji odškrinu vrata naše Pomorske biblioteke!

Join Zoom Meeting

https://us04web.zoom.us/j/71901006117?pwd=TVBkY2Z3YXpCdWhxeEd3ZnBXOHlLdz09 

Meeting ID: 719 0100 6117

Passcode: 9iZ6Aj



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.