Osnovne informacije
 

Studijski program Drama i pozorište baziran je na tri glavna predmeta, koja su ujedno i izborni moduli za završni rad na osnovnim studijama, i to: Pozorišna režija, Pozorišna produkcija i Dramaturgija. U procesu prijemnog ispita kandidati za upis takođe imaju mogućnost izbora da svoj predmetni rad za upis prilože iz oblasti pozorišne režije, pozorišne produkcije ili dramaturgije.

Studijski program Drama i pozorište  uvodi studente u umjetnost teatra i pruža mogućnost da naši studenti steknu znanje, razviju kreativnost i ostvare praksu, tj. da: ovladaju osnovnim znanjima iz oblasti istorije, umjetničke prakse i ključnih teorijskih načela drame i pozorišta; analiziraju i razumiju pozorište kao medij; da prepoznaju izvođački, produkcioni i dramaturški potencijal dramskog teksta; ovladaju i primjene koncepte vezane za proces pisanja, produkcije i rediteljskog postavljanja pozorišnih ostvarenja, i da nastave školovanje na narednom ciklusu obrazovanja - master studijama.

Nakon završenih osnovnih studija Drame i pozorišta, u narednom obrazovnom ciklusu studenti mogu upisati master studije na studijskim programima Režija, Produkcija ili Dramaturgija

 Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.