Ekonomski fakultet

Ekipa Debatnog kluba Ekonomskog fakulteta osvojila prvo mjestoU okviru programa aktivnosti, koji Centralna banka Crne Gore realizuje povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje održano je takmičenje debatnih klubova sa četiri crnogorska fakulteta na temu “Štednja i njena uloga i značaj u društvu”. 
 
Po ocijeni stručne komisije, u današnjem takmičenju je pobjedio debatni klub sa Ekonomskog fakulteta, koga su činili Danijela Petović, Aleksandar Pejović i Nikola Radanović.
 
Debatu, održanu u CBCG, obilježila je veoma interesantna diskusija učesnika i sučeljavanje mišljenja i stavova studenata na brojne ekonomske teme. Debateri su, kroz argumentovanu raspravu, obrazlagali ekonomske i socijalne aspekte štednje, ocijenivši je korisnom društvenom pojavom, koju treba promovisati i afirmisati
 
Svim studentima su uručene zahvalnice za učesće u debati, dok su članovima ekipa koje su osvojile prvo, drugo i treće mjesto dodijeljene simbolične nagrade.
 
Kroz iniciranje i sprovođenje ovakvih edukativnih i društveno odgovornih aktivnosti, CBCG nastoji da utiče na unapređenje finansijske pismenosti u društvu, koja je preduslov racionalnog i odgovornog upravljanja finansijama, kao i da pruži doprinos afirmaciji znanja, posebno među mladima.
Facebook Viber Twitter Google LinkedIn StumbleUpon Tumblr Pinterest Email Print