U toku prijave za hakaton Centralne banke




U toku prijave za hakaton Centralne banke

Poštovane koleginice i kolege,

pozivamo vas da se prijavite za CBCG FinTech Hackathon, četrdesetosmočasovno ekipno takmičenje u kreiranju najbolje ideje u oblasti fintech-a, sa posebnim akcentom na digitalno bankarstvo i digitalna plaćanja, koje će biti održano od 22. do 24. oktobra 2021. godine.

Centralna banka Crne Gore organizacijom hakatona nastoji da promoviše i podstakne inovacije u domenu digitalnog bankarstva, te da i na ovaj način da svoj doprinos finansijskoj edukaciji u oblasti digitalnih bankarskih i platnih servisa. CBCG FinTech Hackathon takođe ima za cilj da podstakne kreativne i inovativne ideje za primjenu savremenih tehnologija u bankarskom poslovanju, sa posebnim fokusom na domen otvorenog bankarstva i platnih usluga.

Učešćem na hakatonu, svi takmičari dobijaju priliku da prisustvuju panelu “Uticaj tehnoloških i finansijskih inovacija na razvoj društva u Crnoj Gori”, rade sa mentorima iz svijeta informacionih tehnologija, bankarstva i odnosa sa javnošću, dok će tri najbolja tima takmičenje završiti osvajanjem vrijednih novčanih nagrada.

CBCG FinTech Hackathon je prilika da sa svojim timom, uz pomoć mentorske podrške, u roku od 48h osmislite ili razradite ideje koje donose nove mogućnosti u domenu bankarskih i platnih usluga, rješavaju neki konkretan problem ili prepreku, omogućavaju uštede i veću inkluziju za krajnje korisnike.

Tokom samog hakatona, sa učesnicima će raditi vrhunski predavači i mentori iz oblasti bankarstva i fintecha, IT zajednice, Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, a posebna pažnja će biti posvećena i pripremi za javni nastup (pitching).

Učešćem na hakatonu dobijate priliku da osvojite vrijedne nagrade za svoj rad, trud, inovativnost i kreativnost. Na raspolaganju će vam biti eminentni stručnjaci iz oblasti FinTecha i steći ćete novo iskustvo, znanje i kontakte.

Iskoristite priliku i prijavite se: 

https://fintechhub.cbcg.me/me/fintech-hackathon

Srećno!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.