Uloga Privredne komore Crne Gore u razvoju nacionalne ekonomije




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

U okviru manifestacije „The Right Start“ koju već pet godina sprovodimo na Ekonomskom fakultetu povodom početka nastave u ljetnjem semestru, danas je  održano predavanje „Privredna komora Crne Gore – uloga i značaj“ predsjednice ove institucije dr Nine Drakić.

Tokom predstavljanja najstarije poslovne organizacije u Crnoj Gori koja obilježava 94 godine od osnivanja, prva žena na njenom čelu objasnila je studentima na koji način funkcioniše Privredna komora, koje su njene nadležnosti i na koji način doprinosi razvoju poslovnog ambijenta u Crnoj Gori. Tokom predavanja koje je trajalo duže od planiranog, dr Drakić je odgovorila i na brojna pitanja zainteresovanih studenata.

Prilikom otvaranja ovogodišnjeg The Right Start-a, dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milović je istakao da na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore, najstarijem fakultetu u državi koji ove godine obilježava 62 godine od osnivanja, nastojima da svojim studentima pored vrhunskog obrazovanja iz oblasti ekonomije omogućimo da steknu dodatna znanja i iskustva iz različitih oblasti. „Na ovoj ideji je nastala manifestacija The Right Start koju organizujemo povodom početka nastave u drugom semestru svake akademske godine. Tokom pet godina trajanja manifestacije, predavači su bili uticajni predstavnici naše, kao i stranih država, i donosioci odluka  iz oblasti medjunarodnih odnosa, politike, diplomatije, biznisa, ekonomije, predstavnici nevladinog sektora, ali i predstavnici iz svijeta  nauke, obrazovanja, kulture, medija i sporta.“

Dekan Milović je izrazio posebno zadovoljstvo što je čast da otvori ovogodišnju manifestaciju pripala upravo dr Nini Drakić koja je alumnista Ekonomskog fakulteta i prva žena na čelu jedne od najvažnijih institucija u Crnoj Gori sa kojom Ekonomski fakultet ima dugogodišnju uspješnu saradnju.

Medijske objave:

https://gradski.me/uloga-pkcg-u-razvoju-nacionalne-ekonomije/

https://www.rtnk.me/me/ekonomija/studentima-predstavljena-uloga-privredne-komore-u-razvoju-nacionalne-ekonomije/

https://adria.tv/ekonomija/studentima-predstavljena-uloga-privredne-komore-u-razvoju-nacionalne-ekonomije

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.