Abazović odgovorio na brojna pitanja studenata na manifestaciji Ekonomskog fakulteta The Right Start




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Drugog dana manifestacije „The Right Start“ studentima je predavanje održao potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović. Tema predavanja kojem je prisustvovalo više od stotinu zainteresovanih studenata bila jeUticaj vladavine prava na ekonomski razvoj država u tranziciji – izazovi i perspektive Crne Gore”.

Tokom svog uvodnog obraćanja, potpredsjednik Abazović je istakao zadovoljstvo zbog prilike da govori pred studentima u ovom, kako je istakao, hramu obrazovanja, i ocijenio da je Ekonomski fakultet visoko na listi najboljih fakulteta u Crnoj Gori. Nakon uvodnog predavanja na pomenutu temu, on je strpljivo odgovarao na brojna pitanja studenata koja su se, između ostalog, ticala evropskog puta Crne Gore, regionalnog povezivanja zemalja Balkana, regionalnog razvoja Crne Gore, direktnih stranih investicija i drugih aktuelnih tema.

Dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milović je pozdravljajući prisutne istakao zadovoljstvo zbog prilike koja je pružena studentima da u direktnoj komunikaciji sa potpredsjednikom Vlade dobiju odgovore na pitanja koja se tiču njihove budućnosti. Milović je saopštio prisutnima da pored predavanja koja su obavezni dio nastvnog  plana, naši studenti imaju priliku da tokom ove manifestacije kojom obilježavamo početak ljetnjeg semstra, čuju mišljenja na aktuelne teme, stavove i ideje stručnjaka iz različitih oblasti. Podsjetio je i da su tokom prethodnih godina, prvi put u istoriji Ekonomskog fakulteta, gostujući predavači bili dobitnik Nobelove nagrade Fin Kidland kao i politikolog Frensis Fukujama.

 

Medijske objave:

https://volimpodgoricu.me/?p=526335

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.