Profesorice iz Ukrajine biće gostujući predavači na Ekonomskom fakultetu




Profesorice iz Ukrajine biće gostujući predavači na Ekonomskom fakultetu

Ukrajinske profesorice Alla Hrechko i Olena Korohodova, koje su posredstvom saradnje Univerziteta Crne Gore i ukrajinske akademske zajednice, prethodne sedmice sa porodicama stigle u Crnu Goru, sastale su se danas sa dekanom Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikolom Milovićem kako bi dogovorili svoj radni angažman na našem fakultetu.

Na sastanku je dogovoreno da profesorice iz Ukrajine, kao gostujući predavači, učestvuju u izvođenju nastave na predmetima koje su dio njihove naučne oblasti, kao i u istraživačkim ili projektnim aktivnostima. Dekan Milović je tom prilikom saopštio ukrajinskim koleginicama da im, pored obezbijeđenog kabineta za rad na Ekonomskom fakultetu, na raspolaganju stoje i svi ostali resursi fakulteta kako bi se tokom boravka i rada u Crnoj Gori osjećale što prijatnije, kao i svesrdna podrška naših profesora i saradnika.

Profesorica Hrechko u Crnu Goru je došla sa Fakulteta za menadžment i marketing univerziteta „Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute“, u Kijevu. Predaje na Odsjeku za ekonomiju i preduzetništvo.

Profesorica Korohodova takođe dolazi sa univerziteta „Igor Sikorsky Kyiv Polytechnic Institute“, gdje je zaposlena kao vanredni profesor na Odsjeku za međunarodnu ekonomiju.

Njihov dolazak u Crnu Goru je rezultat poziva koji je Univerzitet Crne Gore, posredstvom ambasade Ukrajine u našoj zemlji, ranije uputio ukrajinskoj akademskoj zajednici da deset zainteresovanih istraživača privremeno borave u Crnoj Gori, uvažavajući trenutne okolnosti u Ukrajini. Do ovog trenutka, već njih troje sa porodicama je stiglo u našu zemlju.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.