Čestitka dekana Ekonomskog fakulteta povodom Dana studenata




Čestitka dekana Ekonomskog fakulteta povodom Dana studenata

Poštovane koleginice i kolege, studentkinje i studenti Ekonomskog fakulteta,

Sa izuzetnim zadovoljstvom vam upućujem čestitke povodom Dana studenata!

Vi ste naša budućnost! Kroz svoj lični razvoj, vi ćete biti nosioci prosperiteta naše države. Mi, vaši profesori, ćemo uložiti svo svoje znanje, napor i kapacitete koji nam stoje na raspolaganju, u vaš napredak i uspješno studiranje, ali samo vaš entuzijazam, odlučnost i kontinuiran rad su garancija da ćete steći željena zvanja i postići rezultate koji će unaprijediti naše društvo. Za ispunjenje svojih ciljeva neophodni su znanje, vještine i motivacija, sve ono što možete steći na našem Ekonomskom fakultetu.

Kao što su vama poznata vaša prava i obaveze, tako je i nama jasno da je naša uloga da vam omogućimo najbolje uslove za nesmetano učenje, usavršavanje i više prilika za zaposlenje. Zato ovdje, na Ekonomskom fakultetu, iz godine u godinu ulažemo u ljudski kapital, poboljšavamo kurikulume prilagođavajući ih trenutnim potrebama tržišta rada, unapređujemo nastavni proces po uzoru na prestižne fakultete iz regiona i Evrope, svakodnevno radimo na internacionalizaciji Fakulteta, a ne zanemarujemo ni modernizaciju infrastrukture kako to zahtijeva savremeni nastavni proces. Kao mjerilo efekata naših zalaganja vidimo samo jedno – status koji diploma Ekonomskog fakulteta ima na tržištu rada.

Veliko interesovanje maturanata za studiranje na Ekonomskom fakultetu nam dokazuje da uspješno čuvamo nasljeđe dugo 60 godina od kada je osnovan prvi fakultet u Crnoj Gori i potvrđuje značaj njegove uloge u razvoju crnogorskog društva i privrede.  Na tim temeljima gradimo savremenu visokoobrazovnu instituciju u kojoj školujemo profesionalce koji će u izazovnim vremenima svojim znanjem i stručnošću doprinijeti rastu domaće ekonomije.

Uvjeren sam da na Ekonomskom fakultetu Univerziteta Crne Gore školujemo profesionalan i stručan kadar kojem pripadate, ali sa vama dijelim i očekivanja da ćete ostati u Crnoj Gori i voditi je putem ekonomskog i sveukupnog društvenog razvoja!

Prof. dr Nikola Milović,

Dekan Ekonomskog fakulteta



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.