Ekonomski fakultet UCG najbolja institucija za obrazovanje i edukaciju menadžera




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore dobitnik je nagrade za najbolju instituciju za obrazovanje i edukaciju menadžera, koju dodjeljuje Asocijacija menadžera Crne Gore.

Na javni konkurs za izbor najuspješnijih menadžera i preduzetnika 2016. godine Asocijaciji menadžera Crne Gore pristiglo 156 predloga, od čega je prihvaćena 91 kandidatura.

Svečanost je organizovana u hotelu "Hilton" uz prisustvo brojnih zvanica među kojima su bili najuspješniji menadžeri u Crnoj Gori, predstavnici države, diplomatskog kora, lokalne uprave, privrede, nauke, kulture, poslovnih organizacija, te veliki broj  predstavnika medija.

Izbor najuspješnijih menadžera i preduzetnika godine dobio je podršku Valde Crne Gore, Privredne komore, Unije poslodavaca i Savjeta stranih investitora.

Ispred Ekonomskog fakulteta UCG nagradu je primio dekan docent dr Nikola Milović, koji se zahvalio stručnom žiriju što je prepoznao doprinos koji su generacije profesora i studenata ovog Fakulteta decenijama davale razvoju države, a koji je nastavljen i tokom prethodne godine.

Tokom svog obraćanja dekan Milović se osvrnuo i na niz najznačajnijih aktivnosti koje su u proteklih godinu dana sprovedene na Ekonomskom fakultetu. 

" Fakultet je obnovio i značajno unaprijedio odnose sa dugogodišnjim partnerima uspostavio sporazume sa novim. Ove aktivnosti su omogućile obavljanje prakse naših studenata u partnerskim institucijama, a najbolji studenti se posredstvom zaključenih sporazuma i intenzivne komunikacije vrlo brzo zapošljavaju.

U toku su intenzivne aktivnosti na akreditaciji studijskih i implementacije novog nastavnog plana. Time ćemo ne samo unaprijediti kvalitet studiranja, već ga i uskladiti sa potrebama tržišta rada, a svršeni studenti ekonomije i menadžmenta imaće i teorijsko i praktično znanje za novi sistem funkcionisanja i privređivanja u modernom poslovanju. Praksa gostujućih predavanja je zadržana, kao i razmjena studenata i nastavnog kadra.

Zajedno sa Vladom Crne Gore, Ministarstvom održivog razvoja i Direkcijom javnih radova - Ekonomski fakultet je realizovao projekat prilagođavanja objekta Ekonomskog fakulteta za pristup i kretanje lica smanjene pokretljivosti i lica sa invaliditetom kojim smo još jednom pokazali društveno odgovorno poslovanje i senzibilitet koji ima naša instuticija."  naveo je dekan Milović.

Na kraju svog obraćanja dekan je posebno istakao činjenicu da se za vrijeme 57. godina svog trajanja fakultet razvijao i pratio evropske trendove visokog obrazovanja, a samo podatak o 9 hiljada diplomiranih ekonomista, i 2 hiljade menadžera najbolje govori koliko je Ekonomski fakultet značajan za ukupan razvoj Crne Gore


Ostale nagrade dodijeljene su u sledećim kategorijama:

• Preduzetnik godine, dvije ravnopravne nagrade i to: Hilmija Franca, generalni direktor Meso-prometa i Gojko Bajović, generalni direktor Okov-a;
• Menadžer godine u javnim institucijama, ustanovama i lokalnim upravama - Nebojša Kavarić, direktora JZU Dom Zdravlja Podgorica;
• Menadžer godine u preduzećima koja su u većinskom vlasništvu države - Dragan Laketić, predsjednik odbora direktora CES;
• Nagrada za životno djelo - Milan J. Perović, profesor na Mašinskom fakultetu Univerziteta CG;
• Projekt menadžer godine - Veselin M. Kovačević, izvršni direktor Bemax-a;
• Mladi menadžer godine - Mitar Jokić, izvršni direktor Nikšićkog Mlina;
• Menadžer godine u mikro preduzećima - Dragan Babić, izvršni direktor D Photo Trade;
• Menadžer godine u malim preduzećima - Tarik Zaimović, direktor Bild Studia;
• Menadžerka godine u srednjim preduzećima – Ljilja Pižurica, izvršna direktorica Neregelie;
• Menadžer godine u velikim preduzećima i akcionarskim društvima - Vladimir Lučić, izvršni direktor Društva za telekomunikacije Mtel;



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.