INA Crna Gora novi partner Ekonomskog fakulteta




INA Crna Gora novi partner Ekonomskog fakulteta

Ekonomski fakultet Univerziteta Crne Gore i  kompanija INA Crna Gora sarađivaće na polju unapređenja  poslovnog ambijenta, isticanja značaja kontinuiranog obrazovanja, stručnog usavršavanja studenata Ekonomskog fakulteta, promovisanja dobre korporativne prakse kao i društvene odgovornosti.

To će proizaći iz Sporazuma o saradnji koji su danas potpisali dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Mijat Jocović i direktor INA Crna Gora Vjekoslav Ivandija. Sporazum predviđa brojne oblike saradnje poput organizovanja predavanja i stručnih obuka, izdavačke i promotivne aktivnosti kao i organizovanje, posebno značajne, studentske stručne prakse.

Shvatajući da zahtjevi tržišta rada u pogledu praktičnih kompetencija studenata postaju sve veći, Fakultet je godinama unazad težio uspostavljanju značajnog broja kontakata sa javnim sektorom i biznis zajednicom, kako bi bio u mogućnosti da što bolje oblikuje profil budućeg ekonomiste. Iz ove težnje razvila se saradnja sa značajnim državnim institucijama, privrednim subjektima u oblasti ekonomije i biznisa, strukovnim udruženjima, pa tako danas baza partnera Ekonomskog fakulteta broji više od 70 institucija.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.