Prilika za informisanje o programima mobilnosti studenata i osoblja u okviru tradicionalnog "Mobility day"-a




Prilika za informisanje o programima mobilnosti studenata i osoblja u okviru tradicionalnog "Mobility day"-a

U susret konkursima za studentsku mobilnost, ali i programima za mobilnost osoblja, Centar za međunarodnu saradnju Ekonomskog fakulteta u Podgorici je 6. oktobra organizovao Dan mobilnosti.

Cilj organizacije, već tradicionalne manifestacije „Mobility day“, bio je da kako studenti, tako i nastavno i nenastavno osoblje sa Ekonomskog fakulteta, dobiju sve potrebne informacije o postupku prijave, potrebnoj dokumentaciji, kao i benefitima učešća u programima razmjene. S tim u vezi, studenti i osoblje sa Ekonomskog fakulteta, koji su do sada učestvovali u CEEPUS i Erasmus+ programima mobilnosti, predstavili su kolegama svoja pozitivna iskustva.

Dan mobilnosti otvorila je prodekanica za međunarodnu saradnju, doc. dr Tamara Backović, koja je u svom obraćanju motivisala sve zainteresovane studente i kolege da se prijave za programe mobilnosti koji se nude. Imajući u obzir pripremu akreditacije programa na engleskom jeziku, istakla je da iskustvo predavanja na stranim univerzitetima može poslužiti kao odlična priprema za realizaciju programa na matičnom fakultetu.

Studentkinja treće godine, Iva Vujović, prezentovala je svoje iskustvo učešća na CEEPUS i Eramsus+ mobilnostima, putem kojih je po jedan semestar osnovnih studija provela na Univerzitetima iz Poljske i Austrije. Dodatno, saradnice u nastavi na Ekonomskom fakultetu, dr Milica Muhadinović i mr Jelena Jovović predstavile su iskustvo mobilnosti u cilju obuke, sa jedne, te mobilnosti u cilju držanja nastave, sa druge strane.

Pored prezentacije pozitivnih iskustava studenata i osoblja, tokom Dana mobilnosti predstavljene su planirane aktivnosti Centra za međunarodnu saradnju na Ekonomskom fakultetu, kao i Erasmus Network Montenegro studentske organizacije.

Aktivno učešće na manifestaciji „Mobility day“ uzeli su i predstavnici Kancelarije za međunarodnu saradnju Univerziteta Crne Gore, nacionalne Erasmus+ kancelarije i nacionalne CEEPUS kancelarije.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.