Radionica Ekonomskog fakulteta i OEBS-a: Savremeno žensko preduzetništvo




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Radionica „Tvoji snovi su moji snovi – tvoja priča je moja priča“ koja je proteklog vikenda održana na Ekonomskom fakultetu u partnerstvu sa OEBS-om, Fakultetom dramskih umjetnosti na Cetinju i Udruženjem mladih preduzetnika iz Podgorice, okupila je mlade preduzetnice, studente i studentkinje.

Učesnici radionice su razgovarali o očekivanjima, izazovima i nadama mladih žena o njihovoj budućnosti kao preduzetnica. Cilj radionice je bio da razmišljanja i ideje preduzetnica budu inspiracija studentima Fakulteta dramskih umjetnosti (FDU) koji će ih oblikovati u kredibilne i efektivne poruke o savremenom ženskom preduzetništvu u Crnoj Gori, kao i o preduzetničkim težnjama i ambicijama žena.

Radionica „Tvoji snovi su moji snovi – Tvoja priča je moja priča“ rezultat je saradnje OEBS-a, Ekonomskog fakulteta UCG (magistarske studije poslovne administracije), Fakulteta dramskih umjetnosti UCG na Cetinju, posebno dekana, prof. dr Edina Jašarovića i Udruženja mladih preduzetnika iz Podgorice.

Učesnike su kroz radionicu vodili treneri: Ana Šebek, iz Ministarstva ekonomskog razvoja, Sanja Elezović, ekspertkinja za rodna pitanja i konsultantkinja OEBS-a za projekat IWILL i Serđo Baso, nagrađivani scenarista, filmski/pozorišni reditelj, OEBS-ov konsultant za projekat IWILL.

Prisutnima se putem videolinka obratila i Tereza Albano, službenica za ekonomske poslove, Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS).

Radionica na Ekonomskom fakultetu dio je projekta projekta IWILL (Inspiring Women’s Initiative-taking for Lasting Leadership) čiji je cilj da proširi i podrži efektivno angažovanje crnogorskih žena u preduzetničkim poduhvatima. U okviru projekta će biti urađena komunikaciona strategija zasnovana na istraživanju i ličnim iskustvima žena, koja će se pozabaviti rodnim stereotipima, društvenim normama i ponašanjima koja još uvek ograničavaju preuzimanje inicijative i liderstvo žena. Komunikaciona strategija će nastojati da promoviše „preduzetničku kulturu“ u zemlji, sa posebnim fokusom na žene.

Vlada Crne Gore i Kancelarija koordinatora ekonomskih i ekoloških aktivnosti Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OCEEA/OEBS) su se u decembru 2021. godine dogovorili da sarađuju na efikasnom sprovođenju Nacionalne strategije za žensko preduzetništvo Crne Gore 2021-2024. U tom cilju razvijen je projekat IWILL (Inspiring Women’s Initiative-taking for Lasting Leadership).



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.