Zavirite u mozak potrošača - predavanje o neuromarketingu 14.11. za studente EF




Zavirite u mozak potrošača - predavanje o neuromarketingu 14.11. za studente EF

Poštovane koleginice i kolege,

Pozivamo vas na predavanje prof. dr Marije Jović „Zavirite u mozak potrošača” koje će biti održano 14. novembra u 16:45h u sali 103 na Ekonomskom fakultetu.

Centar za razvoj karijere u saradnji sa profesoricom Marijom Jović, vanrednim profesorom na Fakultetu organizacionih nauka, Univerziteta u Beogradu organizuje predavanje iz oblasti Neuromarketinga.

Neuromarketing je nova naučna disciplina, koja povezuje neuronauku i marketing. Ona koristi prednosti savremenih tehnologija za detaljniji uvid u ljudski mozak, sa ciljem da otkrije kako potrošači reaguju na marketinške stimuluse iz okruženja.

Imajući u vidu da “Potrošači ne misle o tome kako se osjećaju, ne govore ono što misle i ne rade ono što govore” (David Ogilvy) neuromarketing pokušava da odgovori na pitanja kako potrošači zapravo reaguju na različite poruke koje se plasiraju kroz promociju, proizvod, cenu i mnoge druge  marketinške aktivnosti i da pronađe način da, na primjer, proizvode učini vrijednijim i privlačnijim, marketinško komuniciranje interesantnijim, a dizajn uočljivijim.

Pored opisa ključnih neuromarketinških koncepata i savremenih tehnologija, koje se primjenjuju u istraživanjima ponašanja potrošača, biće predstavljeno snimanje moždane aktivnosti primenom EEG uređaja.

O predavaču:

Profesorica Marija Jović je angažovana na Katedri za marketing menadžment i odnose s javnošću na predmetima, Marketing, Strateški marketing, Digitalni marketing, Marketing istraživanje, Neuromarketing, Ponašanje potrošača i Veštine i tehnike poslovne komunikacije.

Pored FON-a, angažovana je i na predmetima na Fakultetu muzičke umjetnosti, Univerziteta umjetnosti u Beogradu, kao i na zajedničkim programima master i doktorskih studija FONa i Medicinskog fakulteta i FONa i Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu.

Rukovodi Centrom za istraživanje tržišta i ima bogato iskustvo u praski kao konsultant i u organima upravljanja državnih institucija i organizacija. Pored toga, višegodišnji je recenzent je Nacionalnog tijela za akreditaciju i obezbjeđenje kvaliteta u visokom obrazovanju.

Kao učesnik i konsultant angažovana je na više međunarodnih i nacionalnih projekata. Autor i koautor je na više desetina radova u naučnim časopisima i konferencijama međunarodnog i nacionalnog značaja.

Član je brojnih naučnih i stručnih udruženja i organizacija, kao što su European Marketing Academy (EMAC), Srpsko udruženje za marketing (Serbian Marketing Association - SEMA), Neuromarketing Science and Business Association (NMSBA), World Association of Opinion and Marketing Research Professionals (ESOMAR), International Institute of Marketing professionals (IIMP).

Link profila profesorice Jović sa sajta FON-a nađite OVDJE.

 

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.