Promocija načela akademskog integriteta na Ekonomskom fakultetu od 14. do 18. novembra




Promocija načela akademskog integriteta na Ekonomskom fakultetu od 14. do 18. novembra

Poštovane koleginice i kolege, u cilju podizanja svijesti studentske populacije o značaju akademskog integriteta, na Ekonomskom fakultetu od 14. do 18. novembra obilježavamo Nedjelju akademskog integriteta.

Studente ćemo upoznati sa načelima akademskog integriteta kao etičkog kodeksa u skladu sa kojim je potrebno da se ponašaju pripadnici akademske zajednice. Pružićemo im konkretne smjernice kako da tokom studiranja postignu rezultate zasnovane na poštenju čuvajući akademski integritet.

U obilježavanju Nedjelje akademskog integriteta učestvovaće studentske organizacije Ekonomskog fakulteta kampanjom na društvenim mrežama, dok će na Fakultetu biti održane dvije aktivnosti:

  • Predavanje „U modi je znanje, zasluži zvanje“ docent dr Ane Mugoše, u utorak 15. novembra u 10:00h, amfiteatar Montenegro;
  • Tradicionalni događaj Dekanski sat, tokom kojeg će studenti, u direktnoj komunikaciji sa dekanom i prodekanima moći da postave pitanja u vezi sa nastavnim procesom na Ekonomskom fakultetu biće održan u četvrtak 17. oktobra, 10:00h, amfiteatar Montenegro.

Dobro došli!



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.