Još jedna sportska tribina "Najbolji najboljima" održana na Ekonomskom fakultetu




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Proslavljeni crnogorski fudbaler, Mirko Vučinić, i selektor crnogorske fudbalske reprezentacije, Miodrag Radulović, bili su gosti Ekomen tribine "Najbolji najboljima" organizovane u amfiteatru Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

U razgovoru koji je sa njima vodio sporstki novinar Nebojša Šofranac, studenti, ali i zainteresovana javnost, među kojom su bili i članovi mnogih sportskih kolektiva sa teritorije Podgorice - Zeta, Zlatna lopta... imali su priliku da čuju savjete i upoznaju se sa izazovima na koje su u svojim karijerama nailazili gosti tribine.

Selektor Radulović je istakao da se kao mlad opredijelio za trenersku profesiju, odlučivši da je bolje "biti mlad trener, nego star igrač". Tokom 22 godine karijere, vodio je mnogo različitih klubova iz različitih djelova svijeta, a prije Crne Gore, bio je selektor reprezentacija Mijanmara i Libana. Priznao je da je biti selektor svoje zemlje biti najteže, posebno u segmentu suzbijanja emocija prilikom donošenja odluka.

Mirko Vučinić je istakao da naša reprezentacija ima prilično tešku grupu, i da će biti mnogo izazova u predstojećim kvalifikacijama za veliko takmičenje. Naveo je da je biti igrač i dio stručnog štaba potpuno različito. Zanimljiva anegdota je da su Leće i Bari ljuti rivali u Italiji. Mirko koji je početak karijere vezao za Leće, prešao je u Romu, ali nije zaboravio da "provocira" navijače Barija, nakon što je sa Romom postigao pogodak. Tokom karijere u Dubaiju, Mirko se sa radošću sjeća tog perioda jer je kako kaže, na svaki zahtjev odgovor bio "No problem".

Selektor Radulović je istakao da ga lijepe uspomene vežu za Ekonomski fakultet, uprkos tome što ga na kraju nije završio, i činjenice da je nakon Ekonomskog studirao još dva druga fakulteta. Tradicionalni Ekomen događaj vodio je čuveni sportski novinar, Nebojša Šofranac, uz direktan prenos putem televizije MNE sport, a partneri događaja bili su kompanija Kodio, kompanija Grafo Press i Studentski sportski savez Crne Gore.

Sljedeća Ekomen tribina, predviđena je već za četvrtak, 17. novembar 2022. godine, kada će, na Dan studenata, gost Ekomen tribine biti, proslavljeni košarkaški stručnjak, Duško Vujošević.

 



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.