Predsjednik CANU-a održao predavanje studentima Ekonomskog fakulteta




Predsjednik CANU-a održao predavanje studentima Ekonomskog fakulteta

Predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti, prof. dr Dragan K. Vukčević, održao je predavanje pod nazivom „Šta je intelektualac?“ u utorak na Ekonomskom fakultetu.

Predavanju akademika Vukčevića, koje je rezultat Sporazuma o naučnoj i umjetničkoj saradnji između Univerziteta Crne Gore i CANU, prisustvovali su pored studenata i profesora Ekonomskog fakulteta i studenti i profesori ostalih fakulteta Univerziteta Crne Gore, kao i predstavnici brojnih crnogorskih institucija kulture.

Akademik Dragan K. Vukčević je predsjednik Crnogorske akademije nauka i umjetnosti od 1. avgusta 2016. godine. Za vanrednog člana CANU izabran je 6. decembra 1996, a za redovnog 12. decembra 2003. godine. Na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore biran je za asistenta, docenta, vanrednog i redovnog profesora. Dužnost dekana obavljao je 2001–2003. godine. Bio je predsjednik Matične komisije za osnivanje Fakulteta političkih nauka Univerziteta Crne Gore. Jedan je od osnivača Univerziteta Donja Gorica gdje je dekan Fakulteta pravnih nauka. Glavni i odgovorni urednik je u Izdavačkoj kući CID. Objavljene knjige: „Sociološka misao u Rusiji (iskustva XX vijeka)” (1994); „Ekonomija i pravo (odnos osnovnih pojmova)” (1996); „Iza normi (sociološki i pravni eseji)” (2003). Predmet njegovog naučnog istraživanja su sociologija, sociologija prava, pravna kultura i teorije globalizacije.

Predstavnici Univerziteta Crne Gore i Crnogorske akademije nauka i umjetnosti potpisali su Sporazum o naučnoj i umjetničkoj saradnji 2017. godine. Sporazum je zaključen u cilju objedinjavanja naučnih i umjetničkih potencijala i njihovog koriščenja u interesu razvoja nauke, naučnoistraživačkog i umjetničkog rada u Crnoj Gori.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.