Završena prva Decembarska škola statistike na Ekonomskom fakultetu




Završena prva Decembarska škola statistike na Ekonomskom fakultetu

U četvrtak, 22. decembra svečanom dodjelom sertifikata koje je polaznicima uručio dekan, prof. dr Mijat Jocović, uspješno je završena prva Decembarska škola statistike. Škola statistike, u organizaciji Centra za statističku analizu Ekonomskog fakulteta, je samo jedna u nizu aktivnosti koje imaju za cilj unapređenje znanja studenata iz oblasti kvantitativnih disciplina.

Na prvoj radionici, polaznici su obnovili znanja iz Statistike u okviru predavanja profesorice doc.dr Julije Cerović Smolović. U nastavku, dr Bojan Pejović je polaznike uveo u rad sa softverima za obradu podataka, a koji studentima mogu koristiti prilikom sprovođenja ekonomskih istraživanja i izrade diplomskh, master i doktorskih radova.

Predmet rada druge radionice je bila koncepcija vizuelizacije podataka, koju je organizovala dipl.spec grafička dizajnerka Jelena Bujišić. Polaznici su usvojili nova znanja iz oblasti grafičkog dizajna i upoznali se sa programima za grafičko prikazivanje podataka.

Treća radionica je bila posvećena analizi i obradi podataka u Excel programu. Polaznici su se upoznali sa  novim funkcijama u Excel-u, a saradnica u nastavi mr Sunčica Rogić je približila praktične zadatke i potencijalne greške koje korisnici Excel-a prave.

Profesor doc. dr Saša Vujošević je polaznicima održao predavanje o teoriji grafova. Na kraju četvrte radionice, dekan prof. dr Mijat Jocović je svečano uručio sertifikate Decembarske škole statistike i poželio dalji uspjeh u studiranju.

Sjajnim početkom i velikim interesovanjem studenata su stvoreni svi preduslovi da Decembarska škola statistike postane tradicionalna aktivnost na Ekonomskom fakultetu.



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.