Veliko interesovanje studenata za prvu Radionicu za pisanje master rada




Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore
Univerzitet Crne Gore

Na Ekonomskom fakultetu uspješno je završena prva Radionica za pisanje master rada namijenjena svim studentima postdiplomskih studija koji su u procesu prijave teme ili pisanja master rada. Tokom dvodnevne obuke studenti su sa profesorima i saradnicima Ekonomskog fakulteta prošli sve korake izrade master rada i, analizirajući praktične primjere, dobili smjernice u pogledu toga kako je potrebno da izgleda master rad kao i savjete u pogledu saradnje sa mentorom.

Prvog dana radionice, nakon uvodne riječi prodekana za naučnoistraživači rad docent dr. Jovana Đuraškovića, polaznici radionice su u okviru tematskog ciklusa pod nazivom Metodologija i metode istraživanja od docent dr. Julije Cerović Smolović, rukovodioca akademskih i primijenjenih studija, slušali o: vrstama podataka: primarnim i sekundardnim podacima, o empirijskom istraživanju i primjeni odgovarajuće metode i analizirali studiju slučaja. Zatim su od mr Sunčice Vuković, saradnice u nastavi, slušali o osnovnim resursima biblioteke i dostupnim bazama podataka kao i o upotrebi softvera u kreiranju pregleda literature. U okviru drugog tematsko ciklusa pod nazivom Prijavljivanje teme, izrada i javna odbrana master rada: praktični savjeti i preporuke, zainteresovani studenti su sa docent dr. Zdenkom Dragašević, prodekankom za nastavu, prošli detaljno proces prijave teme, dobili savjete u vezi izrade master rada, dobili informacije i savjete u vezi javne odbrane master rada i odslušali važan segment radionice koji je nosio naziv Master rad i akademski integritet.

Drugog dana Radionice za pisanju master dana predavač je bila prof. dr Bilja Rondović čija je tematska cjelina nosila naziv Šta je MASTER rad i kako treba da izgleda? U okviru ovog segmenta, prefesorica Rondović je sa studentima govorila o temama: Određivanje područja istraživanja, Predmet i cilj istraživanja, Postavljanje istraživačkih hipoteza i/ili istraživačkih pitanja i U kom trenutku i na koji način se javljam mentoru?.

Poslednji predavač na radionici, za koju je vladalo veliko interesovanje studenata, bila je prof. dr Maja Baćović čije je predavanje obuhvatilo segmente: Kako produbiti znanje o određenoj temi i pronaći odgovarajuće podatke?, Pregledni radovi i kritički osvrt i Istraživački proces i metodološke napomene.

Svi materijali koji su korišćeni tokom prve Radionice o pisanju master rada nalaze se u prilogu.

 

Dokumenti



Ne propustite nijednu važnu vijest, pretplatite se na vijesti Akademski forum.